„Având în vedere masurile stabilite prin ordonanțele militare privind limitarea raspandirii noului coronavirus, la propunerea preoților Comunei noastre, în această perioadă a Sărbătorilor Pascale, membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență ai Comunei Zăbrani (formațiile civile Zăbrani, Chesinț, Neudorf) vor fi alături de comunitatea Creștină privind nevoia spirituală a credinţei şi regăsirii Divinităţii după cum urmează:
– Duminică 12.04.2020, de Florii, ora 12,00 membrii SVSU, prin grija preoților, vor împărții crenguţele de salcie sfinţită, tuturor doritorilor din cele trei localități. Vă rog, credincioșii, să așteptați la poată (o singură persoană), pompierii voluntari!
– Întrucât slujba de Înviere se va desfășura fără participare credincioșilor în biserică, la orele 24,00 pompierii voluntari vor lua Lumina Sfântă și o vor duce credincioșilor, pe toate străzile localităților Zăbrani, Chesinț și Neudorf! In acest sens, o singură persoană din fiecare familie va astepta la poartă, cu câte o candelă, sosirea voluntarilor!
– In biserică este obiceiul ca, în noaptea de Înviere, să se sfinteasca pâinea numita pasti, sub forma de anafură sau anafură amestecată cu vin, care, în localitatea Zăbrani, în duminica Paștelui, orele 11,00 pompierii voluntari vor duce anafură tuturor credicioșolor, care de asemenea, vor aștepta sosirea voluntarilor la poartă! În satele Neudorf și Chesinț anafura va fi împărțită de către Preotul Paroh!
Vă rog să respectați cu seriozitate aceste măsuri și, să nu creați aglomerări în stradă, deoarece veți fi sancționațo de către autoritățile competente! De asemenea orice donație pentru cei nevoiași, orice problemă legată de imposibilitatea aprovizionării cu alimente și medicamente, vă stăm la dispozitie apelând nr. telefon: 0752226353

Vă rog să nu uitați că noi (personalul din Primărie), împreună cu Serviciul Voluntar, Politie Locală, Medici, Farmaciști, Poliție Națională, toți oamenii de bine, suntem alături de comunitate și, suntem convinși că vom răzbate!”

Sărbători fericite tuturor!

Marian TOADER, primar Zăbrani