Dat fiind traficul fără precedent,de ieri, de pe Aeroportul din Cluj – Napoca, autoritățile – nu știm care că în receptor s-a auzit doar un bârârit prelung, au decis să scoată de la naftalină și Aeroportul din Arad. Să fie folosit de urgență și la maxima lui capacitate (ba chiar mai mult) de către „diasporenii” care vor să se reîntoarcă în patriile de adopție. Asta după ce ne-au umplut de coronavirus, ne-au mai adus un strop de „civilițatie” dobândidită la arat, semănat, greblat, cules cămpurile străinilor din Jermania de la Paris, din toată Italia și Spania cu capitala la Brusells. La Franța au încercat să facă niște mici reparații, să schimbe nește țăvi și elemente la sonda aia din țentru – Eiffel, dar nu au avut sculele potrivite la ei.

În rest, pe afară diasporenii au umplut străzile, trotuarele, magazienele etc. cu inspectori sau inspectoare de specialitate, de la șuți, lăutari, curve, cerșători și comboy cu pălărie largă, la coiboițele cu poale largi sun care încap două lăzi de bere, fără să se miște un pliu.

Deci, așteptați-vă că atacă și Aradul, ca și Clujul de altfel. Vin diasporenii, de data asta de la est spre vest, cu rajta na beș (cum se zice), Următoarea țintă va fi Aeroportul din Arad, de unde să v-or taia „organizat” spre țările care le vor binele. Nu în România, în plină pandemia de Coronavirus.

„Să vă mănâncă racu, dă rumâmi borâți și beteji, luav-ar benga! Hai sictir! Haida, mo, închide ușa, că aveonu ăsta nu mere cu scările pă afară. Lasă că beletele le plătim când ne dăm jos!”

TRAFOREL Pilotul

(P) 

Foto (ieri, Cluj): DIGI24