Americanii nu au numărul 13 nici la casă! Punem 12 bis. De frica ghinionului! Da’ uite că asta nu i-a scăpat nici pe ei de epidemia de coronavirus. Ş-apoi, la noi (ce rimă şi ritm ne-a ieşit!) ghinionul te umple de bani şi te face preşedintele ţării. A ţării Româneşti, în mod special, că nu ţine la alte popoare ghinionul ăsta.

Deci, de ce să nu aniversăm cei 13 ani de la tăierea cordonului ombilical al Flăcării Roşii?

Din păcate, nu putem ciocni paharele, pen’că fiecare e pe la casa lui din cauza ordonanţelor militare de urgenţă. Sau pentru că unii dintre primii colegi s-au dus să ne aştepte prin zările altor răsărituri de lumi dumnezeieşti. Dar ne e suficient un gând către celălalt ca să închinăm câte un pahar în sănătatea lui, ori în amintirea lui. Iar, cum noi gândim mult şi des avem destule pahare şi pentru fiecare cititor al nostru. Dimineaţa ne revenim! Altora nu le trece prostia!

Data naşterii ne face berbeci. Ceea ce înseamnă că suntem într-o zodie de foc. De-aia ardem din prima orice ne pică în cale. Orice care merită să fie pârjolit. Că şi nouă încă ne mai place câte o lumânare pe marginea căzii de baie, să pâlpâie printre petale de trandafiri.

Astăzi punem, însă, lumânări imaginare pe un tort virtual, iar dorinţa pe care ne-o punem când suflăm în ele este: să ne vedem sănătoşi şi la a 14-a aniversare și la cât mai multe! Până atunci bem în cinstea dumneavoastră a cititorilor şi scriem despre ce aflăm de la păsărelele care ne şoptesc seara, înainte de culcare!

Paşti Fericite tuturor!

P.S. Ce poate fi mai frumos decât să revezi primul număr din ediția post-decembristă, apărută în 8 aprilie 2007. Și mai ales ediția apărută la împlinirea a 10 ani, cu editorialul semnat de către regretatul Horia MEDELEANU, o somitate a Aradului și căruia chiar i-a plăcut „nebunia” noastră. Haideți să trăim. Că vom trece noi, toți, și peste asta!