Epidemiologul Molnar Geza a vorbit despre vârful pandemiei de COVID-19 în România, despre decizia prelungirii stării de urgență, dar și despre un vaccin împotriva noului coronavirus, totul într-o intervenție la tv.
Conform realitatea.net, acesta este de părere că până la finalul stării de urgență, și anume 15 mai, ciclul epidemic al pandemiei se va sfârși.
„Pentru mine faptul că am ajuns la vârf este îmbucurător și sper că și pentru populație și pentru guvernare. Dacă păstrăm acest stil și strategie consecvente, atunci putem să sperăm că undeva până în 15 mai vom scăpa de acest ciclu epidemic al pandemiei”, a explicat epidemiologul.
Întrebat de părerea lui despre prelungirea stării de urgență, Molnar Groza a afirmat:
„La acest lucru nu pot să răspund din punct de vedere medical, dar probabil că măsurile de precauțiune, poate puțin exagerate, ar fi permis să prelungim cu două săptămâni și, conform Constituției și situației de urgență, dacă ar fi fost cazul, puteam să prelungim încă două săptămâni. Este o părere personală și nu aparține profesiunii de medic. Depinde în ce măsură se va accepta treptat introducerea diminuării și excluderii unor măsuri care, fără discuție, duc și la un oarecare disconfort în bunăstarea mentală a populației”.
Fără nicio discuție, căutarea vaccinului pe care, fără să fiu prea necugetat optimist, nu-l vom avea decât peste vreun an, dacă îl vom avea“, a mai spus Molnar Groza, vis a vis de găsirea unui vaccin pentru COVID-19.
Sursă: www.realitatea.net