Ieri, 22 aprilie, toată presa locală din Arad, inclusiv cea aservită ca să nu zicem legată ombilical de PNL, a sărit la gâtul lui Căăăălinuț Bibarț, primarul de conjunctură al Aradului. Căăăăălinuț care, întâmplător sau nu, este nașul generalului Falorian Coldea, fostul șef al SRI România. Iată ce au scris, bunăoară, colegii de le NewsAr.ro, citând surse din USR:
`„După ce a trimis în spital zeci de elevi arădeni, firma de casă a Primăriei Arad, DD Chim – Hunedoara, a revenit pe străzile orașului. USR Arad cere administrației să lămurească activitatea recentă a respectivei companii în municipiul Arad.
În luna ianuarie, în urma unei dezinsecții executate defectuos de către firma DD Chim, cu substanțe neomologate și dozate necorespunzător, câteva zeci de elevi de la Liceului German au fost spitalizați. Conform declarațiilor făcute de directorul unității școlare, a întocmit contractul cu firma respectivă la solicitarea Primăriei Arad, se arată într-un comunicat al USR Arad.
În aceste zile se desfășoară în Arad o nouă operațiune de dezinfecție, aparent pentru combaterea epidemiei de Covid-19. Operatorul care stropește cu dezinfectant străzile municipiului este aceeași DD Chim.
„Cerem Primăriei, cea care a suspendat nu demult contractul cu firma din Deva, să ne spună dacă cunoaște contextul revenirii acesteia în Arad. Dacă a fost încheiat un nou contract între municipalitate și firma respectivă, iar dacă da, cât din cele aproape 2,7 milioane de lei alocate pentru combaterea Covid-19 vor intra în conturile DD Chim? Mai dorim să ni se spună dacă s-a comandat de autorități dezinfecția stradală pentru Covid, în contextul în care sunt numeroase voci din lumea oamenilor de știință care pun la îndoială eficiența acestei măsuri”, spun cei de la USR Arad.”

Conștiincioși, ne-am făcut temele și aflat că între Primăria Arad și DD Chim a fost făcut un CONTRACT MULTIANUAL, care a fost SUSPENDAT din motive bine întemeiate. În 20 aprilie, decă în a doua zi de Paște, Bibarț, la presiunea arădenilor a încheiat un document SUBSECVENT, care repunea în drepturi contractul. De ce a mințit Bibarț, în urmă cu mai multe zile, că Primăria a renunțat la contract? Poate ne spune chiar el. Dacă are sânge în… cardan.

Până să primim, să primiți răspunsul, stimați arădeni (adică în veci pururi), vă spunem câte ceva despre DD Chim Hunedoara.

  • Este o firmă cu sediul în Hunedoara.
  • Asociat unic este Vereș Csaba.
  • Are trei puncte de lucru declarate: unul în Deva, jud. Hunedoara, altul în Alba Iulia, județul Alba, iar al treilea în Reșița, județul Caraș – Severin. (în trei județe… concluziile le tregeți singuri)
  • Conform informațiilor pe care le mai deținem, firma în cauză a ieșit pe profit în anii 2017, 2018 și 2019.

INTERESANT ni se pare faptul că DD Chim Hunedoara are doar 18 ANGAJAȚI!!!!. Adică, să acoperi patru județe (aici am inclus și Aradul) cu doar 18 angajați… haideți să fim serioși! Cât despre substanțele băgate în apa cu care se face „dezinfecția”, oare unde se face operațiunea respectivă? Că nu o poți face pe marginea drumului sau prin parcări.

Deci, domnule Călin Bibarț puteți veni cu clarificări? Că de mințit v-au prins arădenii că ați mințit.

Lenuța MORĂRIȚA – simpatizant