La finalul ședinței de urgență de la Palatul Cotroceni, Președintele României, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în cadrul căreia a anunțat data la care urmează relaxarea restricțiilor.
Este vorba despre ridicarea restricțiilor de circulație a persoanelor, începând cu data de 15 mai.
„Am decis că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţii publice închise şi când folosim transportul în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării (…) După 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală”, a declarat Klaus Iohannis.
Președintele a adăugat că multe dintre restricții vor rămâne în continuare în vigoare, chiar și după data de 15 mai, pentru protecția populației: „Vor rămâne cu siguranță o vreme – vorbesc după 15 mai – în vigoare interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări de tot felul. Vor rămâne și alte interdicții în vigoare, dar aceasta nu va rămâne în vigoare, și mi s-a părut important să vă dau această veste, ca să avem cu toții această perspectivă, după 15 mai.”
,,Până în 15 mai, până când se epuizează actuala stare de urgență, toate restricțiile rămân în vigoare! Repet: până în 15 mai stați acasă! Toate restricțiile rămân în vigoare!”atrage atenția Iohannis.

Foto: Justitiarul

1 COMENTARIU

  1. Totusi,o greva sau manifestatie antisistem in ce conditii se poate tine?Sau este cumva dictatura pe perioada pandemiei?

Comments are closed.