Recepționarea gazonului de la Stadionul „Francisc Neuman” a fost amânată după ce reprezentanții Primăriei Municipiului Arad au sesizat mai multe probleme. Astfel, s-a constatat că există porțiuni cu iarba ofilită și năpădită de buruieni, dar și faptul că o linie de fund nu a fost trasată corespunzător, poarta nefiind aliniată cu steagul de la colțul terenului (corner).
În aceste condiții, după mai multe reproșuri – absolut justificate – între reprezentanții Municipalității și Ovidiu Petrache, reprezentantul SC Rulouri de Gazon SRL, cele două părți au convenit amânarea recepției până după remedierea tuturor problemelor semnalate.
Iată ce se afirmă într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Arad:
Marți, 28 aprilie 2020, ora 10:00 a început recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul „Amenajare gazon, instalație de încălzire și instalație de irigare la Stadionul Municipal UTA – Frații Neumann“. La stadionul municipal au fost prezenți în acest scop membrii comisiei de recepție, reprezentanți ai constructorului RULOURI DE GAZON SRL și ai proiectantului KRONSTADT LANDSCAPE ARCHITECTS SRL.
Cu această ocazie s-a stabilit de comun acord că se impune remedierea unor deficiențe constatate la suprafața de joc și nu numai, respectiv prezența costreiului pe jumătate din suprafața gazonului, înlocuirea gazonului în zonele cu probleme a fost realizată în mod eronat cu bucăți mici, nu prin înlocuirea fâșiilor întregi de gazon,  iar amplasarea porților necesită o reverificare întrucât traseul liniei porții nu corespunde cu punctele de colț ale terenului.
Având în vedere faptul că, ulterior datei finalizării recepției, întreținerea suprafeței de joc va cădea în sarcina beneficiarului, respectiv Municipiul Arad, a fost solicitată metodologia de întreținere, amănunțită, cu modul și condițiile de tundere, modul de administrare a îngrășământului, frecvența de irigare și tot ceea ce implică o îngrijire corespunzătoare a suprafeței de joc (gazon).
Recepția obiectivului de investiție „Amenajare gazon, instalație de încălzire și instalație de irigare la Stadionul Municipal UTA – Frații Neumann” se va  încheia numai după remedierea tuturor deficiențelor constatate.
Foto: Viorel Muscă