Mi-e, pur și simplu, greață deja, de campania agresivă, dusă de Statul Român, pe sloganul „Stați acasă”.
Oriunde te uiți, la televizor, în telefon, dacă asculți radio, pe stradă, numai și numai aceeași placă: stați acasă. Parcă am fi niște cretini care nu pricep și trebuie să ne toarne cu pâlnia în cap, zi de zi. Măcar de-ar conta, dar e un mare fâs.
Mă întreb și întreb oficialii noștri, cică „mai deștepți ca noi”, câți morți am avut în timpul epidemiei de AH1N1? A pandemiei, de fapt, căci tot pandemie a fost.
Atunci auzeam de virus doar la știri, așa, printre altele.
Nu s-a indus această isterie în masă, prin mass-media, ca acum. Și, să nu uităm, atunci au murit COPII. Dar nu a contat, eram oricum în criză. Nu mai trebuia creată. Nu au contat copiii morți la vârste fragede dar contează acum decesele unor persoane cu grave afecțiuni preexistente, comorbidități, cum le-au denumit. 90% dintre aceștia erau aproape de sfârșit, cu sau fără Covid-19.
Dar, păcăleala asta le-a oferit ocazia întocmirii unor statistici, pe atât de alarmante, pe cât de false. Motiv de sifonat banii statului, de către autoritățile locale și județene (exemplu elocvent este Aradul) dar și motiv de a impune noi reguli sociale, la nivel mondial.
Pe lângă îmbogățirea, fără limite, a grupului celor care, în fapt, conduc statele lumii și lumea întreagă.
Sunt puțini. Vreo 13. Restul de peste 7 miliarde sunt doar statistici și masă de manevră.

Adrian IVANOF