Fără îndoială este faptul că actualul manager” al SCJU Arad, ec.Carmen Lucuța va fi debarcată din fruntea spitalului județean. Că va pleca depunându-și demisia de onoare sau pe alte căi, e altă poveste. Asta se va întâmpla după cum îi va dicta PNL-ul arădean, care i-a dat o pălărie mult prea mare pe care s-o poarte. Dar, ce să faci, la Arad PNL e în tot și toate combinațiile, matrapazlâcuri, șpăgi, lucrări supraevaluate și prost executate etc. Generate sau dublate de o incompetență crasă, soră cu PCR-ul (pile, cunoștințe, relații).

Știți de ce nu pleacă, încă, Lucuța? Fie vorba între noi, gradații, comuniști pe rit nou, pentru că încă se bat găștile din PNL Arad pe cine să pună în loc. Mai precis, ce echipă de conducere să fie numită (chestia cu concursurile a căzut în penibil, devenind o glumă bună) în fruntea „Județeanului” și a Direcției de Sănătate Publică Arad (că și acolo rahatul e cât casa). Ce caută acest Horea Timiș în fruntea DSP-ului arădean, interimar desigur, ne-ar putea spune (sau recunoaște, dacă are caracter) chiar el. Ce l-a recomandat pentru această funcție? Anturajul? E de notorietate că Mircea Hava, fost primar de Alba Iulia, devenind europarlamentar, este hoavăr „de cruce” cu al nostru botoxat Falcă. Și pentru cei care nu știu, Horea Timiș vine din Alba, acolo unde a mai avut de-a face că șefia DSP-ului. Dar, despre aventurile sale de acolo puteți afla mai multe picanterii de pe google.

Un alt nume care se vehiculează este cel al dr.Hreniuc, șeful Șecției de Neurologie din cadrul Spitalului Județean, și cel a preluat controlul spitalului militare de la EXPO. Unde ar urma să fie internați cei suspecți de infectarea cu covirus.

Deși nu este de ela PNL, ci de la USR, senatorul medic Adrian Wiener este în cârți pentrru șefia SCJU Arad. Acum el coordonează activitateaSpitalului TBC din GRădiște, acolo unde sunt internați bolnavii de COVID19.

S-ar mai da o tură cu fotoliul de director al Spitalului Județean și Bogdan Totolici, că vorba aia, la vremuri noi, tot noi.

La manevrele pe care le-a făcut în utimii ani în Arad sub oblăduirea mai marilor de la Consiliul Județean Arad, a se citi cu largul accept și ajutor al șefilor instituției care are în subordine (finanțare!) și Spitalul Județean, de luat în seamă ar fi dr. Dina Cristian, șeful clinicii PRIVATE Cardiolife, clincă ce a și-a desfășurat activitatea medicală în incinta spitalului! Cum s-a ajuns ca o clinică privată să ajungă să intre într-un spital de „stat”, despre cum și-a racolat pacienții și „modus operandi” veți putea citi mai pe larg.

Printre numele vehiculate și care ar vrea să preia întâina funcție de la SCJU Arad ar fi cel al lui Mircea Onel, actualul director medical, se bucură și el de sptijin din partea unei tabere, tăbăruțe, gup de interese sau cum vreți din cadrul PNL Arad

Cum Contesa de Hășmaș (alias Geanina Piistru Popa fata Abudigăii – birtășița satului, președinta organizației de femei a PNL Arad și consiliera lui Ghiță Bănățan, directorul de la Compania de Apă Arad) nu stă deoparte, lucrurile se pot schimba. Că umbă cu fofârlica, mai ceva ca limbile la ceas. Și o surpriză nu ar fi exclus să se ivească

P.S. Dacă ne lăsați să ne dăm cu părerea autorizată, la câți medici se bat să preia conducerea Spitalului Județean, noi dăm varianta că un economist va fi cel numit! Cum cine? Eventual care?

IO F.

(p)

Explicație Foto: La câte s-au întâmplat în utima vreme la județean, noi a pune un popă director. Și mâna dreaptă a lui să fie Kuki (cine știe mai bine rânduiala de acolo?)