Consilierii județeni au fost convocați, pentru marți, la o ședință extraordinară cu un singur punct pe ordinea de zi. Numai că, înainte de a intra în comisii, consilierii au aflat cu surprindere că ordinea de zi a fost suplimentată peste noapte, apărând alte trei puncte noi, fără ca proiectele respective să le fie puse la dispoziție, spune Florin Tripa, deputat al PSD Arad.
 „Incompetența și lipsa de transparență sunt cuvintele de ordine la CJA, o instituție care ne-a demonstrat care îi sunt limitele, atunci când a trebuit să gestioneze criza noului coronavirus. Județul Arad, sub conducerea liberalilor Cionca și Bîlcea, a ajuns în topul rușinii alături de Suceava sau Hunedoara, cu cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 și cele mai multe decese la persoane care aveau acest virus. Așa cum a gestionat criza coronavirusului, așa gestionează conducerea CJA și celelalte probleme din instituție, cu lipsă de profesionalism și de transparență. Cel mai bun exemplu l-am avut astăzi, când aleșii județeni au fost chemați la o ședință extraordinară, cu un punct pe ordinea de zi, și s-au trezit înainte de ședință că au mai apărut peste noapte trei proiecte. Deși au solicitat să le fie prezentate aceste proiecte, cei din conducerea CJA au refuzat, susținând că vor primi materialele în ședință. Ce fel de organizare avem la CJA, când proiectele apar peste noapte, iar ele nu pot fi studiate de consilieri, care sunt forțați să voteze în necunoștință de cauză? Ce au de ascuns cei de la CJA, de refuză să pună la dispoziție proiectele aleșilor județului? Iar se fac achiziții de la firme prietene și nu trebuie să afle cetățenii? Iar se aruncă bani pe studii, care nu au nicio finalitate? De ce atâta secretomanie? De ce această grabă a conducerii CJA, să aibă oare legătură cu faptul că se termină starea de urgență și nu se mai pot face achiziții fără licitație?”, declară Tripa.
„Consilierii județeni ai PSD nu acceptă acest mod de lucru, total lipsit de profesionalism, iar în consecință nu vor vota aceste proiecte, vârâte pe ușa din dos în ședința CJA de astăzi, pentru că nu vor să devină părtași la hoția liberalilor“, conchide Florin Tripa, deputat al PSD Arad.