Românii primesc vești bune de la autorități, cu condiția să respecte în continuare măsurile de protecție pentru a ține sub control răspândirea noului coronavirus. Ministrul Sănătății a declarat la un post TV că dacă lucrurile evoluează bine, terasele se deschid la 1 iunie, iar plajele din 15 iunie.
Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a spus că este foarte important ca populația să se conformeze regulilor impuse pe timpul stării de alertă, și anume să poarte mască în spații închise și în spații deschise aglomerate, să tușească și să strănute în cot, să nu se întâlnească în grupuri mai mari de trei, etc.
Pentru a avea vara pe care și-o doresc, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 trebuie să continue să scadă, iar asta se va întâmpla dacă se respectă restricțiile.
„Ce facem, facem evaluând. Noi evaluăm la 14 zile primele măsuri pe care le-am pus, 14 zile corespunzând acelei perioade de incubație. Dacă vedem că aceste măsuri de relaxare au avut efectul scontat, putem veni și cu celelalte măsuri de relaxare într-un timp 2. Sunt în discuție și avem protocoale pentru fiecare măsură pe care am dat-o. Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le bănuim după 1 iunie. Și la nivel de terase, poate, dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele”, a spus ministrul la Digi 24.
Important de menționat este că dacă se observă creșteri exponențiale ale cazurilor, „ne putem întoarce la măsurile restrictive pe care le-am avut”, spune Nelu Tătaru.

Foto: Merglamare.ro