Ieri a fost ZIUA MEA! M-am născut într-o duminică, de Rusalii. Acum, de Sărbătoarea Înălțării Domnului, am făcut 70 de ani. Nu credeam să-i ajung. Eram mic și oamenii vorbeau de sfârșitul lumii, în anul 2000. Socoteam, nu era complicat, că voi avea 50 de ani. Destul, mă gândeam, evaluând viața cu anul-etalon al copilului din mine. Acum, zic altfel: păcat să te desparți de viață la 50 de ani! Câte am făcut de atunci încoace! Cât am scris, câte am trăit, ba câte nebunii am făcut …

Poate e întâmplare că m-am născut de Rusalii și că, iată, împlinesc o vârstă la Înălțarea Domnului. Sigur însă, Dumnezeu m-a iubit și mă iubește pe mine Păcătosul, nevrednicul de a Sa iubire. A fost bun cu mine, iertător. M-a ajutat să trec atâtea praguri înalte. Nu m-a supus la încercări grele. Când îl rugam, când îl imploram mă ajuta. Dacă nu m-a ajutat atunci, a amânat pentru un moment mult mai prielnic sau mi-a oferit o altă oportunitate, mai bună.

Ce să zic? Sunt un privilegiat al sorții. Am trăit viața intens. Copilăria mi-a fost tezaur. Apoi, m-am ridicat, depășind condiția înaintașilor mei, am avut bucurii și succese profesionale, spirituale. Am văzut lumea. Am participat la un Campionat Mondial de Fotbal, visul atâtor ziariști. Nici în plan sentimental nu am fost un frustrat.

Mulți ani, m-am zbătut, nu e cuvânt în vânt, pentru copiii mei. M-am străduit să-i pun „pe linia” vieții, să nu le lipsească nimic. N-am făcut decât să îmi joc rolul de părinte. Puteam să nu-l joc? Ce om e acela care nu se străduie pentru copiii lui?! De acum, nu mai au nevoie de mine, sunt oameni realizați. Îi înțeleg, au familia lor, grija familiei lor.

Ca să n-o lungesc, mulțumesc Domnului că mi-a fost alături și mi-a dat enorm! Am gustat din plin privilegiul de a trece sănătos și norocos prin viață. Încă mă simt „în formă”. Sper să continui, cu voia lui Dumnezeu, alături de Geta, măcar o bună vreme!

Și nu în ultimul rând, dragii mei prieteni din acest spațiu virtual, vă mulțumesc pentru că v-ați gândit la mine, urându-mi de sănătate și de viață lungă! Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Tristan MIHUȚA