Celebrul ofițer SRI, Dragomir, ce nu mai pleca din studiourile Antena 3 şi România TV și „denunța” corupția din sistemul unde lucrase, a fost condamnat pentru corupție. Adică, cel care denunța corupția, luase o mită de peste 450.000 de euro, pentru trafic de influență (pentru care a primit o pedeapsă mult prea mică, în raport cu gravitatea faptei și pericolul social, spun eu, referindu-ma la funcția deținută și la pedepsele primite de alți funcționari, pentru sume derizorii în comparație cu Dragomir). OK! Justiția şi-a făcut datoria și Dragomir se află în pușcărie! Dar, Antena 3 și România TV, adică Gâdea și Ciutacu, pentru favorizarea infractorului, când urmează a fi cercetați? Că, profitând de ignoranța și naivitatea telespectatorilor, îl transformaseră în erou pe acest infractor, Dragomir, care, după ce s-a comportat ca un mafiot, în culpă totală, pătând onoarea și uniforma de ofițer, înjura și împroșca cu dejecții verbale instituția care îl hrănise și-l transformase în om din jigodie morală.
De asemenea, înjura și DNA, pentru că blocase grupul mafiot, din care făcea parte, să-și realizeze scopul. Iar dacă Gâdea și Ciutacu se consideră nevinovați, din punct de vedere legal, justificând invitarea freventă în studiou a acestui individ, prin dreptul acestuia la opinie, cum rămâne cu răspunderea morală pentru promovarea minciunii și a ascunderii adevărului? Ce, nu știau Gâdea și Ciutacu, de ce este acuzat Dragomir și ce dovezi existau împotriva sa? Chiar nu contează faptul că s-au folosit de un mincinos, pentru a manipula și a încerca destabilizarea SRI și a DNA, supunându-le oprobiului public, conștienți că acesta minte? Că așa proști, cum vor să pară acum că au fost, nu sunt. Doar simulează naivitatea, adică că n-au știut că Dragomir fusese prins că lua mită!
Cum să înviți un mincinos și manipulator, sute de ore, în studio și să-i permiți să calomnieze și să lanseze tot felul de scenarii absurde, cu scopul de a manipula și să susții că nu știai că minte, când nu aveai nici o dovadă care să confirme afirmațiile fostului șef al SRI? E absurd să credem că Gâdea si Ciutacu n-au știut că Dragomir e un mincinos și că manipulează, în speranța că va fi iertat de cei cărora se oferea să-i slujească. Din contra, sunt cert convins că Gâdea si Ciutacu au știut că fostul ofițer SRI, minte şi manipulează.
Dar, pentru că și ei, mercenari fără scrupule, fără demnitate şi onoare profesională, erau plătiți regește, de către patroni, să denigreze pe șefa DNA, SRI, DIICOT și toate instituțiile statului ce au anchetat infractori de genul Voiculescu, Ghiță sau Udrea, logic că s-au folosit de notorietatea și, mai ales, funcția lui Dragomir, pentru a da o aparentă credibilitatea acuzelor manipulatoare la adresa șefului DNA și a celorlalte instituții. Era în joc libertatea lui Dragnea, iar Dragomir constituia un instrument de presiune eficient, prin prisma greutății funcției. Și s-a mizat salvarea „la pachet”, împreună cu Ghiță,  Cosma, Mazăre și alte „vedete” politice.
În aceste circumstanțe n-ar fi cazul ca, măcar moral, Gâdea și Ciutacu să-și asume răspunderea și să plece naibii din jurnalism? Una e să fii avocat al infractorilor, oficial, obligat dă lege să-l aperi, și alta slugă mincinoasă,  ascunzându adevărul pentru a salva infractorul! Ce-i mai recomandă să continue în jurnalism, ca formatori de opinie, dacă au promovat minciuna? Naivitatea? Credulitatea? Să fim serioși! Când servești un grup de infractori, mințind opinia publică și manipulând, nu e cazul să te duci, naibii, lângă cei pe care i-ai servit? Cum adică n-ai fost complice și n-ai zădărnicit aflarea adevărului, când ai manipulat opinia publică, susținând nevinovăția infractorului, acuzând organele de cercetare penală, de abuz? Și nu oricum, ci utilizând orice metodă că să convingi că minciuna este adevăr! Ce drept moral mai ai, ca jurnalist, să continui să-ți desfășori activitatea, în televiziune, când ai astfel de „realizări” profesionale? Faceți un bilanț al celor pe care România TV şi Antena 3 i-au invitat în studiouri, în ultimii ani, în calitate de victime ale abuzurilor instituțiilor statului. Şi cărora li s-a permis să mintă și să acuze funcționarii de stat, de abuzuri, fără dovezi credibile. Respectiv câți dintre ei au fost condamnați definitiv după ce au fost considerați nevinovați de către Antena 3 și România TV, și aveți dovada incontestabilă a faptului că Antena 3 și România TV au fost și sunt televiziunile unor infractori, al căror scop e să apere infractorii, punând presiune pe instituțiile statului, prin manipularea opiniei publice.
O fi legal ce fac? M-aș mira și sunt sceptic! Că, moral, nu e, în niciun caz! Păcat că n-avem instituții capabile să ancheteze astfel de complicități și nici un public educat, capabil să sancționeze astfel de derapaje morale ale jurnaliștilor și televiziunilor!
Pavel ROMAN