Am auzit în ultima perioadă o avalanșă de mesaje anti-Covid. Faptul că nu există și e o prostie, medicii obligă pacienții să declare că sunt bolnavi de covid, medici acordă bani pentru a scrie în certificatul de deces faptul că aparținătorul a murit de Covid sau faptul că se fac teste cu forța pentru a crește numărul infectaților prin creșterea testelor efectuate. Bineînțeles la toate acestea se adaugă nebunia conspiraționistă prin care diverse guverne și persoane vor să stabilească o nouă ordine mondială prin exterminarea populației. Este incredibil în ce război informațional ne aflăm și faptul că aceste manipulări crase evidente, de-a dreptul, încă la primele cercetări minime, mă duce cu gândul că în România foarte mulți trăiesc din aceste pomeni (direct sau indirect), prin postarea a cât mai multor informații manipulative astfel încât un cetățean care își vede de treaba lui atât la lucru cât și acasă să nu mai știe ce să mai creadă.

Astfel aș vrea pe această cale să fac o mică sinteză a acestor subiecte dezbătute intens în social media. Nu există un singur cadru medical de specialitate care să infirme existența bolii. Foarte mulți dintre ei s-au confruntat cu ea și au vindecat nenumărați pacienți. Nu există un cadru medical care să ofere bani pentru a declara că pacientul este bolnav COVID sau pentru trecerea în certificatul de deces că a murit de acest virus. Aici vreau să și motivez părerea. Aș încerca să presupunem că această ipoteză vehiculată de unii este adevărată iar cadrele medicale oferă bani pentru aceste declarații. Ca să poată oferi banii aceștia trebuie să încaseze de undeva că doar nu vor scoate din buzunar propriu. De încasat pot să încaseze de la stat dar acești bani pot fi urmăriți și dovediți de aproape orice autoritate de control din acest stat. Aproape toate autoritățile de control centrale prin filialele județene sunt controlate de PSD. Păi dacă guvernul a alocat și acordat bani pentru aceste cazuri credeți că PSD nu ar veni cu probe concrete privind alocarea acestor bani? Mai mult! Toate probele rămân stocate! Pe lângă asta Toate aparatele de testare sunt de ultimă generație ceea ce face ca rezultatele să rămână stocate și în memoria mașinii fără a se mai putea șterge. Toate aparatele de generație mai nouă au o memorie care nu poate fi ștearsă și unde rămân stocate orice acțiune făcută de un operator. O altă abordare a aceleiași probleme dar un pic mai subiectiv am avut-o cu cercetarea sursei. Astfel din orice parte am auzit astfel de povești am încercat să ajung la sursă să vedem care sunt acele cadre medicale care au oferit acești bani și dacă chiar e adevărat. Nu am reușit în absolut nici o discuție cu cunoștințe care pretindeau că, cunosc astfel de cadre să ajung la vreuna. Îmi este imposibil să cred că din zeci de persoane care mi-au semnalat astfel de probleme nu am reușit să ajung măcar la un cadru medical. Cei mai mulți s-au bâlbâit când am cerut astfel de informații iar arareori am reușit să ajung la a doua, la a treia legătură, care s-au dovedit a fi false. Dacă cineva are o astfel de sursă chiar îl rog să mă contacteze.

După ce partea medicală a virusului s-a stabilizat cât de cât, au început cam aceleași persoane, care în martie – aprilie urlau că nu se fac teste, să fie absolut nemulțumite de numărul mare de teste din ultimele două săptămâni. Aici vreau să adaug faptul că nu există până în acest moment mai mult de 5 zile consecutive cu testări de peste 10000/zi. Într-adevăr la început testările erau puține, dar aceasta s-a datorat blocajului internațional de astfel de aparate precum și kit-uri de testare. La finalul lunii aprilie s-a ajuns aproape de cifra de 10000 testări/zi. Dar deja în luna mai au fost frecvente depășirile de 10.000 teste/zi. Astfel din 06.05.2020 – 09.05.2020 au fost 4 zile consecutive de peste 10000 testări/zi. În 29.04.2020 au fost chiar 16684 teste/zi. În luna iunie media s-a menținut în jurul acestei cifre. Ne trezim la finalul lui iunie și începutul lui iulie cu foarte mulți care începeau să acuze guvernul PNL că testează prea mult ca să mențină cifrele infectaților. Fals. În această perioadă nu a fost zi cu peste 13.000 testări/zi. Au fost vreo două cu 12.000 și câteva cu peste 10.000. Dar au fost și zile cu sub 5000 (29.06.2020 sau 06.07.2020) și câteva sub 8.000 (28.06.2020 sau 05.07.2020) Deci și această informație vehiculată a fost falsă și clar manipulativă. Toate datele, pe fiecare zi, le pot pune oricui la dispoziție dar ele pot fi și verificate din orice sursă oficială și nu numai.

Practic am demonstrat, zic eu, cu argumente concrete toate aceste informații manipulative apărute în spațiul public. De ce le numesc eu manipulative? Este simplu! Toate acestea precum și latura economică (despre care voi discuta altă dată) au menirea de a destabiliza guvernul Orban care a fost lăsat singur în speranța că își va rupe gâtul. Iar când PSD-ul (și nu numai) a văzut că situația totuși a fost gestionată onorabil s-au speriat de o posibilă creștere a încrederii față de PNL și a început acest război mediatic. Scopul, de fapt, este de a da jos acest guvern când încă mai au puterea în Parlament să o facă. Atâta vreme cât este stare de alertă nimeni nu poate da jos un guvern. Fără a se gândi la posibilele consecințe și suferințe ale poporului, PSD s-a gândit să iasă în modul caracteristic populist și să arunce aceste zvonuri cum că nu există boala, că totul este o mare minciună etc. De fapt, acest partid care ne-a dus în jos de atâtea și atâtea ori, demonstrează încă o dată caracterul perfid al acestuia prin punerea în pericol a sănătății publice a întregii populații. Recurge la veșnicul as din mâneca CCR condus de rusofilul Valer Dorneanu turist constant pentru lumina de la Moscova.

Astfel, încet-încet, PSD își atinge scopul final și anume ridicarea stării de alertă și înaintarea mult așteptatei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Orban. Sănătatea publică mai are de așteptat. Urmărim curioși desfășurarea de forțe și nu ne rămâne decât să sperăm că guvernul condus de Orban și sprijinit de Președintele României va avea forța necesară de a se lupta cu un conglomerat de forțe adunate în decursul anilor, menită a parazita această țară și munca plătitorilor de taxe și impozite.

Marcel MĂINESCU