Politica românească a ajuns , din păcate în cel mai josnic hal și a tras după ea și țara, și poporul . A împărțit societatea în oameni buni și în oameni răi . Cei care sunt la putere și adepții lor sunt buni , iar ceilalți sunt răi . Cei de la putere se schimbă periodic cu cei din opoziție , iar cei răi devin buni și invers , numai că indivizii sunt aceiași . De 30 de ani aceeași poveste , lucrurile pentru popor și țară însă , merg din rău în mai rău . Momentan, cei buni sunt peneleii de la putere, iar cei răi sunt pesedeii , care nici măcar opoziție nu mai fac .
Tot timpul , dar mai ales în preajma alegerilor se fac mișcări de trupe paradoxale , zic eu , mulți de dreapta trecând în stânga , iar cei de stânga în dreapta . Unde este crezul politic , unde este doctrina de partid ? Cum să mai ai încredere în oameni care pană ieri erau roșii și acum sunt galbeni , sau invers și ziceau numai rău unii de alții ? Totul se rezumă doar la reobținerea de funcții politice , de reajungerea la ciolan și de a-l ține cât mai mult în mâinile lor murdare .
Și în această perioadă se fac schimburi de „specialiști”, îndeosebi între PSD și PNL , dar și între alte partide , numai ca „specialiștii” cu vechi ștate în politica românească , să ajungă pe listele de candidați și să fie aleși din nou .
Tot trag nădejde că toți românii , sau marea majoritate , se vor deștepta și îi vor penaliza pe acești „specialiști” , așa după cum merită .
Atunci putem spune că în România , lucrurile se vor putea schimba în bine , altfel ne vom trezi într-un dezastru , spre care ne îndreptăm de 30 de ani și de care suntem foarte aproape .
Doamne ferește-ne de rău și ne dă înțelepciune în ceea ce facem !

Marius BRASAI