Apropo de ieșitul în stradă anti-COVID 19! Vedea-v-aș în spital, cu COVID 19, pe toți cei ce contestați regulile anti-COVID, să văd dacă ați mai gândi și susține așa ceva! Nu sunteți decât niște pitencantropi, egoiști, lipsiți de empatie, care vor să iasă, cu orice preț, din anonimat. Munciți, domnilor, dacă vreți să convingeți că sunteți valori ce merită ascultate. Faceți o facultate, în domeniu (dacă vă duce tărtăcuța), studiați și arătați că puteți fi specialiști, nu manipulatori, invidioși pe cei educați, precum comuniștii, care le știau pe toate (ca și cei ce contestă măsurile anti COVID), dar care ne-au lăsat cu un decalaj de peste 100 de ani față de lumea normală, pentru că au substituit, ca și voi, părerile specialiștilor cu demagogie. Cum adică nu e adevărat ce spun specialiștii? Ce predicați voi nu e libertate socială, ci spirit de turmă și anarhie, adică o societate fără reguli, în care șmecherii dictează, mizând pe naivitate și ignoranță. Pentru că nu vă cere nimeni altceva decât să respectați niște reguli ce țin de civilizație, bun simț, morală, altruism, adică de civilizație și educație!
Nici una dintre regulile anti-COVID nu încalcă vreun drept fundamental, uman, cum insinuați. Cum adică? Dacă nu mergi în cluburi – unde te destrăbălezi, adică bei, fumezi, consumi stupefiante, te dai în spectacol cât de smecher ești;  dacă nu mergi la mare – la înghesuială în discoteci, pe terase și pe plajă, să-ți etalezi maşina, amanta, hainele sau cât de potent financiar ești, nu ești liber și ești îngrădit? Dacă nu ți se dă ocazia să-ți manifeşti aroganța, ți se îngrădesc drepturile? Asta înseamnă libertate? Distracție fără limite și lipsa autocontrolului? Că, de fapt asta contestați! Îngrădirea dreptului de a vă manifesta fără control și fără reguli. Adică, că nu vă e permis să beți în grup, să umblați în grup, să vă etalaţi țoalele și cuceririle, să flirtaţi, să vă ghiftuiti, să vă prezentați bolizii și țoalele, amantele, câți bani aveți, respectiv „să vă spargeți în figuri”, fără să vă pese că alții mor în spitale, de COVID, cancer sau nosocomiale, fără acces la tratament, pentru că voi, cei ce vreți libertatea de a cheltui, ați furat banii destinați asigurărilor de sănătate. Nu vă pasă că mulți n-au ce mânca, n-au o casă, n-au cu ce-și întreține copiii la școală, fiind obligați să abandoneze educația – într-o țară unde dreptul la educație este garantat prin constituție, etc. -, pentru că voi, cinici și egoiști, ați fraudat bugetul public, ați înșelat pe cei naivi sau v-ați însușit averea publică, în detrimentul tuturor și acum vă deranjează că nu puteți cheltui ce-ați furat sau fraudat? Asta e libertatea pe care o promovați? Dreptul de a cheltui, aiurea, prin cluburi, restaurante, la mare sau la munte, sume uriașe obținute fraudulos,  pentru a vă etala opulența? Să faceți ce vreți, din egoism, pentru că vă permiteți? Să vă afișați, ostentativ, opulența, sfidând limitele bunului simț și sărăcia care caracterizează țara? Asta nu e libertate domnilor!
Acesta este egoism primitiv, aroganță și anarhia generată de acest gen de egoism uman, pe care vreți s-o instituiți. De fapt voi, cei ce instigați la nesupunere civică, copiați ce s-a întâmplat, recent, în SUA, unde democrații, avizi de putere, manipulează o minoritate, pe care o incită la nesupunere civică,  pentru a culege roadele anarhiei sociale. Aveați nevoie de un pretext pentru a vă opune regulilor sociale. Iar pretextul e: măsurile impuse de COVID 19. De fapt nu măsurile anti-COVID vă deranjează. Ci toate regulile sociale pe care trebuie să le respectați și care nu va permit să vă manifestați cum vă taie capul. Vreți anarhie socială, de tip așa zis socialist, unde nu valorile primează, ci șmecheria. În fapt, n-aveți nicio doctrina coerentă, n-aveți niciun crez, n-aveți nici argumente logice, ci doar sentimente primitive,  generate de invidie și egoism, care vă determină să acționați și să contestați orice.
Apropo! Ce vreți de fapt? Care libertăți fundamentale, umane, sunt încălcate, prin restricțiile antiepidemie? Libertatea de a te distra în grup, chiar dacă generează consecințe tragice? E morală și logică această solicitare? Cum rămâne cu cel mai important și fundamental drept al omului, dreptul la viață? Păi, libertățile voastre, stupide și egoiste, nu-l încalcă flagrant? Cum să acceptăm ca normal dreptul de a răspândi un virus? Cum să acceptăm ca o mână de oameni, neadaptați, să destabilizeze o țară, în numele dreptului la distracție? De ce să acceptăm că dreptul la distracție – care, incontestabil, generează răspândirea virusului -, e mai fundamental și mai important decât dreptul la viață, pe care voi îl neglijați și-l încălcați, flagrant? Doar așa, pentru a consacra supremația egoismului iresponsabil, pe care vreți s-o impuneți ca pe un drept fundamental? Dacă vouă, câțiva nihiliști ai pandemiei, nu va pasă de moarte, pentru că sunteți iresponsabili, de ce trebuie să suportăm noi, cei responsabili, prostia și egoismul vostru? Ca să triumfe egocentrismul? Că ceea ce susțineți, oricum am analiza-o, e prostia unor frustrați, neadaptați, pentru care regulile normale în societate sunt de neacceptat. Eu, pentru așa ceva nu ies în stradă și nici nu militez!
Uitându-mă, peste gard, la nemți, văd un exemplu de gestionare a pandemiei, care merită urmat. Două aspecte sunt definitorii: frica de măsurile coercitive și autodisciplina (autoconformarea) care, încă o dată, au dovedit superioritatea civilizației nației germane și secretul performanței economice. Știți cu cât a fost amendat un cetățean german care a invitat trei cunoscuți, acasă, în timpul stării de urgență? 10.000 de euro. Sancțiune pe care a plătit-o, pentru că nemții n-au o Curte Constituțională, iresponsabilă, care să încurajeze nesupunerea și să anuleze măsurile coercitive. N-au o Curte Constituțională care, prin anularea  măsurilor coercitive, să incurajeze iesitul în stradă,  în vârf de pandemie. În ceea ce privește autodisciplina, știți către cine arata și arată mass-media germană, cu degetul, pentru nerespectarea regulilor, anti-COVID, în Germania? Către „auslanderi”, în frunte cu românii, respectiv către barurile și terasele deținute de români, care au fost cele mai sancționate în timpul pandemiei, pentru încălcarea regulilor.
Mai e nevoie de comentarii? Pentru asta să ies în stradă?
Pavel ROMAN

2 COMENTARII

  1. Aveti o mare doza de dreptate d-le Roman.Dar nu toata lumea are nevoie de libertate de miscare doar pentru distractii.Multi isi castiga existenta prestand munci ocazionale,la negru daca va place expresia.Pentru aceste activitati este nevoie de mobilitate sociala.Sa nu uitam ca ,ne tragem matele’ intr-un sistem social in care doar un anumit procent din populatiei are un loc de munca stabil.Si o retributie rezonabila.Generatia parintilor mei(cativa ani si a mea) a recladit tara dupa ravagiile unui razboi pe care nu l-a cerut nimeni.Comparati ce realizari au fost 30 de ani dupa razboi cu 30 de ani dupa ,revolutie’.Celalalt aspect iarasi este discutabil: multi cetateni au pregatire,studii si experienta in diverse domenii.Considerati ca este firesc sa culeaga sparanghel un om care anterior a fost de ex.inginer 8 ani intr-o intreprindere de succes,iar petre roman a decis ca trebuie ,privatizat’ cu 1$ ? Binenteles ca ulterior chiar a ajuns un morman de fier vechi,care a fost vandut(furat).Din astfel de motive au dezvoltat oamenii o veritabila greata,nu doar din dorinta de distractie.

  2. Sa fim seriosi, in plina „pandemie” am fost in Berlin pentru doua zile, nici urma de armata pe strazi, toata lumea era la munca, iar in cartierele turcesti aglomeratie ca de obicei…fara nici o distantare sau masca….ma lasa rece modelul german, mai ales de cand si-au umplut tara de refugiati pentru care neamtul de rand plateste pana-l ia dracu…
    Germania si nemtii nu mai sunt modele de urmat pentru nimeni, natie mai spalata pe creier ca astia rar mai gasesti…imi aduc aminte cum ieseau cu flori si cantece cand le aducea Merkel cate un contingent nou de „specialisti inalt calificati” din Siria si Afganistan…iar prostii se declarau fericiti de corectitudinea politica.
    Asta in timp ce prostii din Europa de Est fac cele mai grele munci si cu toate ca au statut de cetatean european sunt ciuca batailor in continuare… Cine iubeste Germania e liber sa se mute acolo.

Comments are closed.