Revine azi, violent si absolut gratuit, de la oameni la care nu ma asteptam, mesajul aiuritor pentru secolul al XIX-lea, legat de originile traitorilor in Arad. Povestea lansata de Falca, cu ani in urma, cu „olteanul” Fifor e deja atat de rasuflata, incat nici sa zambesc nu ma mai face. Nu sunt, din pacate – si accentuez, din pacate, oltean (pentru ca ii pretuiesc si ii iubesc pe olteni pentru tot ceea ce mi-au oferit mai bine de jumatate din viata mea) si nici nu am cum sa fiu, nici daca ma mai nasc o data.

Tot tata aradean 100% o sa am si tot foarte mandru voi fi de lucrul acesta. Familia mea tot in Arad o sa fie si nu am cum schimba asta vreodata. Eu tot in Arad as copilari si m-as mandri, iar si iar, cu identitatea mea aradeana.

Dar, nu cred ca despre asta e vorba… Ci despre pretuirea pe care, cred, ar trebui sa o purtam tuturor cetatenilor Aradului, fie ei olteni, moldoveni, dobrogeni, munteni, italieni, sarbi, slovaci, bulgari, maghiari, germani sau mai stiu eu ce…

Eu ii simt pe toti „aradeni”, oameni care muncesc si traiesc in acest judet, oameni faini, in slujba carora m-am pus neconditionat, odata cu preluarea mandatului de senator de Arad, in 2016.

Nu sunt si nu voi fi vreodata de acord cu etichetari legate de apartenenta zonala, etnica sau religioasa a cuiva.

Toti suntem cetateni romani si asta ne face sa fim speciali, in fiecare zi. Si, in fata oricarui cetatean roman, oriunde s-ar afla, ma plec cu respect si cu deosebita pretuire.

Mihai FIFOR

#puterniciimpreuna
#pentruArad