A trecut o săptămână de la (de-acum) celebra rocadă Bîlcea-Bibarţ. Se cuvine, la rece, o analiză logică a celor întâmplate. Pornind de la premisa că Falcă conduce (orice cacofonie asociată cu Falcă corespunde şi e permisă) autoritar kolhozul comunal numit PNL Arad, e cât se poate de clar că El Lider Maximo a fost forţat să îl accepte pe Bibarţ drept candidat la Primăria Arad, în detrimentul „şogorului” Bîlcea. Cine, cum şi de ce? Sunt întrebări pertinente. Noi avansăm trei variante, cu menţiunea că acestea s-ar putea întretăia.

  1. Bibarţ i-a forţat mâna cu ajutorul naşului Coldea. Care e mai tare decât naşul Băsescu, care l-a cununat pe Falcă. Ceea ce dovedeşte că orice naş îşi are naşul, chiar şi între fini. Şi că Bibarţ e mai… fin decât Falcă!
  2. Ludovic Orban şi-a spus punctul de vedere. Îl are de mult timp în vizor pe Falcă, de când a fost umilit de acesta, la Sala Polivalentă. Chiar dacă Falcă şi-a găsit un protector nou în Iohannis, Orban şi-a impus punctul de vedere. Argument în plus: Neluţu Cristina (un favorit de-ai lui Orban) e de neclintit în fruntea listei pentru Senat, semn că Falcă nu face chiar ce vrea. Dacă ar fi avut puteri depline, Falcă l-ar fi schimbat pe Neluţu, aşa cum i-a marginalizat pe Igaş sau Boghicevici.
  3. Bibarţ însuşi l-a forţat pe Falcă să accepte rocada, altfel ar fi apărut la suprafață niște acte de prin Primărie, legate de unele investiții. Iar dosarul „Stadion” este mărunt față de ce ar fi găsit Bibarț prin acte.

Baba RANGA!

P.S. Faza cu sondajele e pentru copii. Niciodată n-ar fi acceptat Falcă contraargumente logice, decât cu pistolul la tâmplă.

1 COMENTARIU

  1. dializa asta la rece este frectie la picior de lemn, totul merge conform planului … pour les connoisseurs

Comments are closed.