Consilierul local Marin Lupaș propune încă o dată conducerilor instituțiilor de cultură din Arad să își desfășoare activitățile cu public pe Ștrand, într-o inițiativă de a readuce arădenii în zona pietonală a bazei de agrement.

Este evident că anul acesta a fost unul greu pentru Ștrandul Neptun, având în vedere pandemia cu coronavirus. Administrația locală a propus un preț pentru jumătate de zi, însă nu este destul. Reiau propunerea din anii trecuți făcută Centrului Municipal de Cultură, de a organiza evenimentele publice în aria pietonală a Ștrandului. Reprezentațiile Teatrului sau ale Filarmonicii pot avea loc în spațiul mai mult decât generos care stă la dispoziție în zona de terase”, spune Marin Lupaș

În prezent, instituțiile de cultură din Arad își organizează spectacolele în cadrul Teatrului de Vară aparținând Centrului Cultural Județean, situat pe strada Gheorghe Barițiu, excepție trupa de marionete care are o curte proprie pentru desfășurarea activității cu publicul.

Cred că am putea da un imbold zonei de pe Ștrand care a suferit cel mai mult în ultimii ani. Este nevoie de un mic sprijin și puțină creativitate în abordarea situației de acolo, nu putem lăsa totul pe umerii comercianților. Mai este doar puțin din sezonul de vară, o astfel de măsură ca cea propusă ar ajuta”, declară Lupaș.

1 COMENTARIU

  1. Domnule consilier Marin Lupaș,
    Nădăjduiesc că odată ajuns primar,veți convinge consiliul local să vină cu un proiect pentru construirea unui teatru de vară atât de necesar arădenilor.Ca locație propun terenul viran acum,pe care ființa în anii trecuți intreprinderea Tricoul Roșu.Poate chiar o scenă pe apă?În această locație,generoasă se vor putea desfășura în afară de spectacole,manifestări cultural-artistice în aer liber,degrevând parcurile,piețele etc.Terenul se poate achiziționa dacă este privat,după lansarea unei oferte de cumpărare.Cât despre banii necesari realizării proiectului,poate se vor putea accesa fonduri europene.Cred că Aradul n-a prea investit în ultimii ani suficiente fonduri pentru cultură.

Comments are closed.