Ioan Marin CRIŞAN, Preşedintele Filialei Judeţene Arad a Confederţiei Patronaul Român,  a participat ieri, 12.08.2020 la şedinţa Comisiei de Dialog Social, organizată în sistem videoconferinţă de Ministerul Afacerilor Interne, cu participarea preşedintelui Comisiei de Dialog Social, Secterar de stat, Norocel-Pompiliu STROE.

Au fost prezenti reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Corpul Naţional al Poliţiştilor,  Confederaţiilor Paronale, şi Confederaţiilor Sindicale, ultimele două având reprezentare la nivel naţional.

Au fost discutate probleme privind proiectul de lege pentru modificarea şi completarea ordonanţei de Urgenţă a Guvernuli nr.195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, celelate două subiecte făcând referire la integrarea străinilor care au dobândit drept de şedere in România, integrarea acestora şi Strategia naţională privind imigraţia pentru perioada 2020-2023.

Au fost dezbateri pe cele trei puncte de pe ordinea de zi, în care fiecare parte invitată s-a spus punctul de vedere, pentru ca modificările aduse legilor să fie în interesul cetăţenilor fără a aduce atingere statului de drept.

„Este un lucru foarte bun, şi un punct câstigat fiindcă am ajuns săp fim invitaţi la Sedinţa Comisiei de Dialog Social a Ministerului Afacerilor Interne. Înseamnă că până acum ne-am făcut treaba, şi ne-am făut-o bine. Am apărat mereu interesele firmelor pe care le reprezint şi acest lucru o să îl fac şi în continuare. La următoare şedinţă a Comisiei de Dialog Social am să ridic problema atât de spinoasă a Zonei Industriale Vest, unde la ore de vârf traficul este efectiv paralizat. Dacă la Arad timp de şapte ani nimei nu a laut nici o măsură şi aici mă refer la Primărie, Prefectură şi Consiliul Judeţean, sper că vocea mea se va face auzită la Ministerul Afacerilor Interne unde acum am toată deschiderea”, a declarat ing. Ioan Marin CRIŞAN, preşedintele patronatului arădean.