Pentru că, cred în conștiința și morala occidentală, superioară celei valahe, istambulizata sau moldovenești, rusificata, așa cum am crezut când l-am votat pe Iohannis și nu regret.
Pentru că m-am săturat de mafiile securiste, țigănești și milițienesti care controlează orasul și toate structurile din Primărie și Consiliul Local,  adică de stăpânii ce sunt la capătul lanțului javrelor politice. Pentru că m-am săturat să văd și să asist cum sunt furați banii publici, de, mereu, aceiași șmecheri, de peste douăzeci și cinci de ani, cu ajutorul politicienilor (primari, consilieri locali), adică de risipa banului public, comision și paraîndărăt. Pentru că m-am săturat să văd reparații de drumuri, la preț de autostrăzi noi, care se distrug într-un an și  nimeni să nu răspundă pentru execuția proastă si recepția lucrărilor fără obiecțiuni. Pentru că m-am săturat să văd trotuare „șotron”, construite de daltonisti (mă refer la combinațiile cromatice), cu materiale rămase în stoc la comercianți, achiziționate la prețuri astronomice, prezentate ca opere de artă. Pentru că  m-am săturat să văd parcurile centrale ale orașului, pentru care se cheltuie milioane de euro anual, pline de buruieni și tufe neîngrijite, bănci putrezite, alei cu gropi și straturi de panseluțe de zeci de lei bucata, în timp ce administratorii parcurilor își construiesc vile, au mașini de sute de mii de euro și-și fac concediile în Malibu sau Miami. Pentru că m-am săturat să văd piste de biciclete, pe trotuare, cu stâlpi și copaci, pentru care s-au cheltuit milioane de euro, care au ajuns în buzunarele smecherilor. Pentru că m-am săturat să văd clădiri, monumente istorice, cum se degradează, fără ca administrația să intervină, pentru că nu sunt prioritate, în fața bordurilor și sotroanelor. Pentru că m-am săturat de poluare, de la Continental, Detergenți sau Azur, fără ca autoritățile să intervină, pentru că n-au curaj să sancționeze corporațiile. Pentru că m-am săturat de circuri de prost gust, ținute în piețele publice, care produc doar zgomot infernal și stresează locuitorii Timișoarei. În  cincluzie, pentru că m-am săturat să  fiu furat și umilit de mafia politică încuscrită cu crima organizată. Cum să cred că investițiile în infrastructură, cu costuri astronomice, sunt frumoase, estetice, oportune ca arhitectură și corecte ca preț, când am ca și comparație parcul „Iulius Mall”, exemplu de estetică și cost? De ce nu se inspiră administrația locala de-acolo?
M-am săturat de arhitectura „indiană” ce slutește Timișoara, aprobată de arhitecții orașului pe șpagi primite de la rromi (țigani) și de non-combatul Politiei Locale, devenită SRL-ul familiei unui fost milițian, care nu vede cum se construiește fără autorizații și fără respectarea acestora, ori alandala,  ca în favelele braziliene. Dintr-un oraș  modern, european, o mică  Viena, am ajuns un oraș valah, un oraș ca și Strehaia, din cauza administrației politice de după 1990, controlată, total, de crima organizată și clanurile țigănești. Fugi de cartierele rezidențiale, cu locuințe înghesuite ca sardelele, cu PUZ–uri aprobate pe șpăgi, te muți într-o zona liniștită, veche,  unde există un PUZ ce-ți garantează, aparent, liniștea, dar, surpriză, te trezești peste noapte, ori cu un bloc, ori cu un „palat”, țigănesc, în fața casei, ce au obtinut autorizații prin mită, indiferent de PUZ, PUD sau arhitectura zonei. Să te plângi? Cui? Celui ce a luat mita sau Poliției Locale, al cărui șef este interimar, adică „zboară” când nu se „orientează”? Asta a ajuns Timișoara sub administrația Ciuhandu – Robu: raiul mafiei dezvoltatorilor imobiliari și a clanurilor țigănești, care fac legea în Primărie și Consiliul Local.
Analizându-i CV-ul, prin comparație cu a celorlalți și prestația din campania electorală (sub rezerva că, în România, caracterul se schimbă o dată cu accederea la putere, paradigmă care mi-aș dori să fie infirmata), Fritz mi se pare un candidat serios, oportun, viabil și o rază de speranța pentru Timișoara, pe modelul Iohannis. Dacă gândim și judecăm și nu mai votăm influențați de instinctele primare, ori de cutume, alianțe și nu ne mai lăsăm manipulați de impostori care promit totul și nu fac altceva decât să deservească grupările de crimă organizată care-i sustin și știm ce vrem, Fritz este o alternativă serioasă pentru Timișoara, pentru că – deocamdată -, nu știu să aibă în spate grupări de crimă organizată, cum au partidele „istorice”. Repet, deocamdată, pentru că m-am fript prea de multe ori!
Totuși, luand în calcul și buna credință (pentru care nu pot fi condamnat), cred că avem, odată cu Fritz, alternativa să scăpăm de doua mizerii care ne-au distrus și continuă să ne distrugă viața și să ne țină departe de familia occidentală care a infiintat și construit Timișoara: de blestemul comunismului, care continuă să se manifestă prin intermediul tuturor partidele politice, așa zis „istorice”, respectiv prin doctrinele ce promovează non-valoarea și lipsa concurenței și de grupările de crimă organizată ce controlează Primăria Timișoara, care țin prizonieri (de lanț) toți funcționarii din Primărie sau Consiliul Local, inclusiv primarul. Ce se schimbă de fapt la alegeri, dacă alegem PSD sau PNL. ALDE sau PMP? Nimic! Se schimbă primarii, adică javrele de la capătul lanțului. Și? Ce s-a rezolvat? Dacă la capătul lanțului rămân aceiași „stăpâni”? Mafiile care operează în primării și consiliile locale rămân aceleași, dacă primarii, ce au aceeași stăpâni, fac doar fac rocada. Rămân aceleași firme abonate la lucrările publice, aceleasi mafii la eliberarea de autorizații, aceleași mafii în piețe, aceleași mafii în comerțul stradal, aceiași indivizi controlează administrația Robu, care au controlat și administratia Ciuhandu, ce au făcut din Timișoara orașul țiganilor și au permis transformarea parcurilor orașului în curțile țiganilor.
Și Ciuhandu, și Robu, prin politica lor pro-kitsch-uri, prin haosul din arhitectură, prin favoritisme și aplicarea discriminatorie a legislației, au manelizat orașul și l-au valahizat (istambulizat), nu l-au occidentalizat. Asta pentru că a primat lăcomia, nu bunul simț, educația și cultura. Dintr-un oraș model, în care era o încântare să faci o plimbare, prin centru și parcuri, cu salbe de palate istorice si cartiere selecte (precum cel de lângă „Parcul Rozelor”) Timișoara a devenit un exemplu al prostului gust, a lipsei de civilizație, grobianismului și mârlăniei arhitecturale, efect al cinismului luptei pentru furt sau cimision din banul public. Peste tot te lovești de tupeul țigănesc (in construcții fără nici o regulă arhitecturală, în paranghelii ce paralizează cartiere), de limbuția și lipsa de scrupule valahă, avidă de funcții la stat, ori nesimțirea moldovenească, generată de saracie și lipsă de civilizatie, ce se manifestă mult prea ostentativ într-un oraș cu pretenții europene, sub nasul autorității publice (Poliția Locală) patronată de primar. Nu mai există respect și bun simț publice, pentru că administrațiile lui Ciuhandu și Robu, au dat tonul și au permis degradarea culturală și spirituală a orașului, organizând spectacole și manifestații grotești, de prost gust, tipic sudiste, care au promovat pseudo-cultura și pseudo-civilizatia și au încurajat manifestările primitive ale celor needucați si necivilizați, ce-au invadat Timișoara. Din cel mai vestic oraș al României (la figurat), în scurt timp, o să ajungem un oraș genul
celor din sudul Romaniei, dacă continuă mandatele lui Robu. De aceea cred ca Fritz e o alternativă la schimbarea degringoladei culturale a Timișoarei și a mentalității din administrația publică. Eu unul, ca cetățean al acestui oraș, nu vreau un oraș model Craiova, Pitești sau Constanța. Nu mă raportez, prin orientarea culturală, la est-ul isrambulizat sau moscovizat al României. Vreau să trăiesc într-un oraș civilizat, european, precum Graz, Passau, Linz, Mannheim, așa cum a fost Timișoara, unde să domnească educația și bunul simț, nu primitivismul generat de incultura și lipsa educației, ori goana după furtul banului public, tipic dâmbovițeană!
Pavel ROMAN

1 COMENTARIU

  1. Constiinta morala a neamtului se vede in evolutia presedintelui neamt!! Ca sa ajunga unde a ajuns, a corupt, a furat, a executat, s-a razbunat (vezi cazul Georgescu de la integritate). Asa că las-mă cu nemtii tai!! Ce dracu, nu avem destule canalii printre majoritari!! Mai veniti si cu nenirocirile astea ticalaoase dintre minoritari ( vezi cazul ungurilor corupti care se tireaza la Budapesta, ca sa scape de justitia noastră)… Asa ca… Lasa-ne, lasa-ne…. Cu articole din astea comandate!!

Comments are closed.