Mai multe accidente, din care două mortale, au avut loc în ultimele zile, pe drumurile din municipiul și din județul Arad. Numai în acest weekend au avut loc cinci evenimente rutiere.
Șirul tragic a început încă de joi, când un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost spulberat de un autoturism, pe DJ709, între Pâncota și Seleuș. Acesta se afla pe partea carosabilă și nu purta vestă reflectorizantă.
În cursul zilei de sâmbătă s-a produs un accident la intrarea în localitatea Vladimirescu, dinspre Mândruloc. În urma impactului cu o altă mașină, un autoturism Dacia Duster a fost proiectat pe pista de biciclete, putând cauza o tragedie dacă la acel moment se afla pe pistă vreun biciclist. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și poliția, nu s-au înregistrat victime.
De asemenea, două accidente rutiere au avut loc la intrarea în Zimand Cuz, dinspre Arad. Unul s-a produs chiar la intrare în localitate, iar celălalt la o distanță de aproximativ 100 de metri de primul. Cauza a fost neacordarea de prioritate și a viteza excesive. Potrivit martorilor, în cazul unuia dintre accidente, un șofer în vârstă de aproximativ 80 de ani nu a acordat prioritate. La fața locului s-au deplasat echipaje ale SAJ și poliția.
În cursul serii de sâmbătă, pe autostrada Arad – Timișoara, un șofer circula cu viteză pe contrasens, pe prima bandă, punându-și în pericol propria viață și pe cea a celorlalți participanți la trafic. A fost sesizată poliția.
Noaptea trecută două autoturisme au fost implicate într-un accident ușor, la coborârea de pe podul din Micălaca. „Vinovată” ar fi viteza excesivă. Nu s-au înregistrat victime.
Șirul evenimentelor nefericite din trafic a culminat cu accidentul de duminică dimineața, care a avut loc în zona Piața Gării din municipiu. Un tânăr a condus un microbuz pe sensul de mers gara-Podgoria, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a sărit pe șinele de tramvai si a doborât un stâlp de înaltă tensiune. În microbuz erau două persoane, bărbați, dintre care unul a decedat iar unul este rănit grav, fiind transportat la spital.