Ce să mai dormi, dom’le? Fierbe Aradul. Şi Livada. Zarvă mare în faţa sediului PNL din Arad. O mulţime pestriţă, dar în care se zăreau feţe cunoscute. Plin de pancarte: „Şi noi îl vrem pe Bimbo!”. Jurnalişti din toată ţara sunt revoltaţi că liberalii au ascuns în rândurile partidului unul dintre cei mai talentaţi dintre tinerii jurnalişti. Pe actualul primar al comunei Livada, Iosif Bimbo!

Cei mai revoltaţi erau jurnaliştii de la „Adevărul”, fiindcă ei îl racolaseră deja în echipa profesionistă de jurnalisto-politiciano-doctorato-lideristă pe Gheorghe Falcă. Cel alături de care apare în pozele de campanie electorală proaspătul jurnalist Iosif Bimbo.

Zicem proaspăt, fiindcă singurul primar din judeţul Arad care a reuşit să umilească şi traseismul politic, fiind simultan membru şi în PSD şi în PNL, şi-a depus candidatura la alegerile din 27 septembrie precizând că are profesia de jurnalist. Profesia, nu ocupaţia! Căci, de ocupat, Bimbo se ocupă cu purtatul ilegal de uniforme, se mai ocupă cu purtatul amantei prin excursii şi se mai ocupă cu încălzirea fotoliului de primar al comunei Livada pentru zilele mai răcoroase de iarnă.

Dacă omul zice că are profesia de jurnalist l-am căutat pe la studii. Adică pe unde a absolvit ceva işcolaţie care germinează diplome de jurnalişti prin vestul ţării. Niciuna dintre facultăţile de jurnalism din partea asta de ţară n-au auzit nici de studentul Bimbo şi nici de absolventul prin frecvenţă redusă a jurnalismului. Poate o fi omul autodidact, ne-am zis, şi a devenit jurnalist într-o noapte în care a reuşit să citească titlul vreunui ziar. N-am găsit nici o publicaţie tipărită sau on-line care să îl deţină, chiar şi împotriva voinţei lui, pe Iosif Bimbo. L-am căutat şi printre influesării de pe reţelele de socializare. Canci! Nici umbră de Bimbo! L-am căutat şi pe la scările blocurilor din Arad, poate îşi pune omul articolele pe avizierele administaţiilor de bloc unde PNL-ul are şefi de scară. Nici acolo. Ne-am uitat până şi în cutia lui poştală, că poate îşi scrie omul singur nişte articole de presă, pe care le citeşte cu nesaţ în fiecare seară. Cutia poştală goală, ca o amantă fidelă.

Şi atunci, ce să fie, ce să fie? Minciună să fie? În declaraţii publice? Însuşirea unor calităţi pe care nu le are? Cine să mai ştie? Dar, dacă e în aceeaşi barcă cu Gheorghe Falcă sigur o să ajungă şi doctor în comunicare. Că doctoratul ăsta se ia, ca şi râia şi tre’ să te scarpini până iese din tine toată întelighenţia personală.

Voluntarul de la Serviciul de Situaţii de Urgenţă în jurnalism

(p)