Fostul premier Victor Ponta a fost prezent joi la Arad, unde s-a întâlnit cu mai mulți dintre candidații PRO România la alegerile locale din 27 septembrie. Totuși, înainte de întâlnirea cu colegii săi de partid, liderul PRO România a stat de vorbă cu jurnaliștii locali.

„Ne bucurăm că astăzi am primit vizita domnului președinte Victor Ponta și sperăm ca, după 27 septembrie, rezultatul nostru să fie unul bun, iar ulterior să nu dezamăgim electoratul. După cum ați văzut, am încercat, nu doar să promitem, ci să și avem o listă pentru consiliul municipal înțesată cu oameni tineri, oameni noi. Cu excepția domnului Lupaș, primii 23 de candidați de pe lista PRO România sunt oameni nou veniți în politică. Am încercat să avem toate categoriile sociale, având inclusiv și o studentă”, a declarat Flavius Măduța, președintele filialei județene a PRO România.

Fostul prim-ministru Ponta a explicat jurnaliștilor prezenți că, dacă el ar fi fost un factor de decizie, în acest moment probabil nu s-ar fi desfășurat alegeri locale, ci aplecarea ar fi fost mai degrabă pe problemele medicale provocate de pandemia COVID-19 și pe întoarcerea elevilor la școală. Totuși, dată fiind situația, Victor Ponta a venit la Arad pentru a-și îmbărbăta colegii înainte de primele alegeri locale prin care trece partidul pe care îl conduce.

„În primul rând trebuie să spun că este o campanie foarte ciudată și că mi-aș fi dorit să nu fim în campanie electorală, ci să fie folosite toate forțele financiare și administrative pentru problemele medicale și pentru începerea anului școlar. Mi-aș fi dorit să discutăm în această perioadă despre ce facem cu firmele românești, fiindcă pe 25 octombrie ar trebui să vină din urmă toate dările, taxele și impozitele amânate din primavera și cred că pentru foarte multe firme românești, această situație va fi imposibil de gestionat. Dar trebuie să facem alegeri, fiindcă așa s-a decis de către Guvern și de către PSD. Am venit în Arad, cum merg peste tot în țară, să-mi văd colegii care candidează, să îi încurajez, să îi susțin printr-un scurt mesaj și să le spun că cel mai mult îmi doresc să se construiască o echipă PRO România în teritoriu. Acest proiect a pornit de sus în jos, cu câțiva oameni, iar eu chiar țin să-i mulțumesc lui Flavius Măduța, care s-a alăturat acestui proiect, proiect care va avea efectiv o fundație atunci când, după 27 septembrie, vom avea și aleși locali. Este prima dată când candidăm la alegerile locale, dar cu siguranță vom avea primari, consilieri județeni și locali, iar pe ei se construiește proiectul de viitor. Iar asta înseamnă o stângă modernă”, a explicat fostul premier Victor Ponta la Arad.