Poate mulți dintre dumneavoastră, stimați tovarăși comuniști, v-ați întrebat de ce s-au înscris atâția în cursa pentru Primăria Aradului. Simplu, pentru că fiecare dintre candidați, mulți dintre ei aproape necunoscuți – unii, în frunte cu doctorașul Wiener și terminând, dacă vreți, cu Florin Remețan, veritabili TRASEIȘTI POLITIC!, au bucățica lor de electorat. Că pe mulți dintre ei poate nu-i votează nici membrii familiei, asta nu prea contează. Tot ce este clar ca lumina zilei este că „maestrul de ceremonii” la această manevră a fost botoxatul de Falcă, cel care în 16 ani a reușit să aducă Aradul la stadiul de comună mai răsărită.

Așa cum îi este felul, parșivul de Falcă a promis în stânga și în dreapta funcții. Întrebarea de astăzi este ce i-a promis doctorașului Wiener, care a preferat și preferă în continuare să-și trădeze colegii din actualul partid de conjunctură? La urechile noastre au ajuns câteva variante. Haideți să le luăm pe rând pe cele mai plauzibile.

Unul dintre scenarii este acela că doctorașul traseit politic ar urma să devină unul dintre viceprimarii Aradului. Asta putându-se realiza inclusiv cu sprijinul serios al unora dintre viitorii consilierii locali ai PNL. Alt scenariu ar fi acela că Falcă botox-pensatul l-ar avea la mână pe doctoraș încă de pe vremea când Wiener a fost manager general la Spitalul Județean și director medical. Cum Falcă a deținut și încă deține controlul (și) la Consiliul Județean, instituție de care aparține Spitalul Județean, nu este exclusă nici această variantă. Un fel de „joci” în tabăra liberalilor sau scot documente pe care le-ai semnat pe vremea când erai mare șef peste medicina arădeană. Dacă NOI avem astfel de documente, cum să nu le aibe botoxatul, cel despre care nașul său Traian Băsescu a spus scurt și concret: „Vai mama lui”. O altă variantă care se vehiculează este aceea că doctorașul ar intenționa să revină în fruntea Spitalului Județean, că acolo e „grosul”, de acolo iese banul. Că de când cu atâtea investiții, chipurile, în aparatură medicală de ultimă generație, de zeci de milioane de euro făcute de Consiliul Județean… Unde mai punem faptul că aparatura a fost luată, în mare parte, de la intermediari… Dar, despre asta și altele pe aceeași temă medicală, cu altă ocazie.

Atât pentru azi!

BEȘ BAR – ghid feștit

(p)