Pe unde mergi auzi vorbind aprins și controversat , despre acest virus care face ravagii atât medicale , cât și sociale , dar mai ales economice . Inevitabil se ajunge la factorul politic , unde și aici părerile sunt împărțite despre cine este bun și cine mai puțin bun , sau chiar rău . Părerea mea este că se vede destul de clar , pentru cine vrea să vadă în mod obiectiv și nu este condiționat de interese sau obligații , cine și în ce ape se scaldă , cine și ce a făcut pentru țară , pentru popor și în consecință așa va vota în 27 septembrie , la alegerile locale și în 6 decembrie, la alegerile parlamentare . Sau cel puțin așa ar trebui să fie .
Călătorind astăzi cu tramvaiul , în fața mea doi seniori discutau despre politică într-un mod care m-a surprins . Oamenii vorbeau într-un grai popular specific zonei noastre și mă gândesc eu că , fie erau de undeva de la țară , veniți la Arad cu treburi , fie locuiesc în Arad , dar și-au păstrat graiul vorbit odinioară .
La un moment dat zice unul , dintre seniori :
– Amu șei gi facut , cu șine mem la alejerile eșcea , care zâși tu că-s mai buni , roșâii , o galbinii ?
La care ortacul celălalt al lui răspunde cu o parabolă interesantă :
– Io zâc , că-i mai bine să fii sanatos șî roșu la față , gicât beceag gi galbanare !
Nu ne-am putut abține să nu zâmbim și eu și ceilalți din jur .
Câte lucruri sfătoase și interesante pot spune bătrânii noștri , care și-au trăit viața la țară , muncind din greu pentru a-și câștiga pâinea cea de toate zilele ? Iar acum la bătrânețe , din păcate , de multe ori sunt ignorați , marginalizați , insultați și chinuiți !
Nu este deloc corect și omenește , din partea celor care fac astfel de lucruri , pentru că fiecare , după voia lui Dumnezeu , vom ajunge batrâni !
Să auzim , numai de bine !
Marius BRASAI