Stimați tovarăși și prieteni comuniști, am trăit să o vedem și pe asta. PNL Arad a promovat în Conisiliul Județean, în demnitatea de consilier județean, un individ care or nu știe, or nu este capabil, or ambele amândouă la un loc. Este vorba despre Sălășan Cristian Ioan zis Salată, care în acest moment este președinte la PNL Lipova și seretar executiv în cadrul Biroului Politic Județean al Organizației PNL Arad (conform Declarației de Interese nr.6/20.03.2019), aflată pe site-ul oficial al CJA.

Acest personaj, care mai este și directorul Centrului de la Cuveșdia, comuna Șiștarovăț, își bate joc până și de minciună. Sau de neglijență. Numai așa se face că în Declarația de Interese a omis, intenționat sau nu, să declare că este Asociatul unic al SC Divine Global APP SRL, firmă care are un capital social de 200 de lei și care a fost înregistrată la Registrul Comerțului în 21.03.2019. Așa de uituc să fie? Sau sunt alte interese, că dacă ne uităm pe bilanțul din 2019, la Situația Financiară, totul e pe 0 (zero). Ciudat este că la „Active imobilizate” apare suma de 8177 lei. Dar asta e de competența altora. De menționat este faptul că obiectul principal de activitate este: Prelucrarea datelor, administrarea paginlor web și activități conexe. Interesant, nu?

La fel cum este și faptul că Salată este incompatibil (nu numai din punctul nostru de vedere). Cum poți fi concomitent și consilier județean și director de Centru (care aparține unei instituții aflate în subordinea Consiliului Județean, cea cu banii)? Dar, la Arad se poate orice, penelist trebuie să fii!

Din câte am aflat, la Centru s-au confirmat 18 cazuri de COVID – 19! Unul dintre cei infectați fiind chiar soacra lui Salată. Oare de când ai voie să-ți angajezi rudele apropiate la instituția pe care o conduci? Nu tot incompabilitate se cheamă? Noi numai am întrebat. Și să o zicem până la capăt, soția lui Salată, doamna Sălășan are contract de colaborare (sau cum s-o denumi oficial) în calitate de psiholog cu Centrul condus de Cristian Sălășan. Oare nu sună, din nou, a incompatibilitate?

Revenind la activitatea economică a lui Salată, vă spunem că aceste a mai avut o „Întreprindere Individuală Sălășan Cristian Ioan”, înființată în 2012 (a cărei principal obiect de activitate a fost „Activități de interpretare artistică”!), care a fost radiată. Această ÎI a avut două puncte de lucru, în Lipova, str. Burgariu, nr.1 și în Păuliș, nr.38, ambele dintre ele având printre altele activități de „Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate , cu vânzare predominantă de produse nealimentare” și „Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate , cu vânzare predominantă de produse alimentare”. Oare de acolo și bârfa că se ocupă și de comerț?

Mai circulă vorba că tot Salată ar sta în spatele unei firme înființate în 2016, SC Oana&Adi Universal SRL (capital social 200 lei), și care are ca principal obiect de activitate „Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”. Dar noi nu credem că Salată este în stare și de așa ceva. Deși interesant mai este și faptul că asociat unic este o doamnă născută în anul 1955! Că firma în cauză este pe anul 2019 în pierdere, mai trebuie să adăugăm?

Și tot la nivel de bârfă ar mai fi de spus că, în calitate de director al Centrului de la Cuveșdia, același Salată ar fi făcut achiziții, de produse alimentare în special, de la… Dar, vă lăsăm să ghiciți. Sau să lăsăm să tranșeze problema organele abilitate și competente. Dacă vor.

BEȘ BAR, ghid la tanti ANI

Foto: ȘTIRILE TRANSILVANIEI