Ma numesc Mihaela Petran, si din 2002 am intrat in sectorul privat pentru a face ceva pentru mine si pentru comunitate. Deci am 18 ani de activitate cu acceasi societate, avand bune si rele in activitate. Activez in domeniul Horeca, un domeniu in agonie in aceasta perioada, si am un numar de 15 angajati din Ineu si alte comune din imprejurimi, pe o raza de pana la 25 de km aproximativ. Deci peste zece familii traiesc si din venitul pe care il obtin (cu aportul lor, bineinteles), din care trei angajate cu familie monoparentala, din societatea pe care o administrez, platind taxe si impozite pe salarii, luna de luna.

Nu pot sa spun ca au salarii de mii de lei,dar in aceasta perioada orice ban este binevenit,avand cum se stie activitatea restransa ,din cauze superioare vointei noastre.

Din pacate, astazi am trait o mare dezamagire si nu pot sa-mi revin fiind foarte suparata, si am nevoie de niste raspunsuri pe care nu stiu unde sa le caut cu privire la greseala comisa de mine, de un angajat de al meu, de doi batranei pensionari sau de un echipaj format din patru persoane de la Politia Orasului Ineu. Sau poate de chiar dl.comandant al Politiei Orasului Ineu.

In cazul de fata, azi 09.11.2020, inainte de ora 11, in localul meu din zona centrala a orasului Ineu au venit doi batranei pensionari, care au iesit sa socializeze si ei, ca poate multi sufera de singuratate, si au comandat cate o cafea. Batraneii, cu masca regulamentara, au rugat-o pe angajata mea sa-i lase doua minute sa stea inauntru pe scaune, sa se incalzeasca putin, dupa care vor iesi inapoi pe afara pe terasa din fata localului sa-si bea cafeaua (afara fiind ceata, umezeala si 5 grade Celsius). Dupa mai putin de un minut au intra patru politisti si au solicitat documentele firmei, ale angajatei, nu stiu daca si ale batraneilor, dar acestia au fost fotografiati, spunandu-i angajatei mele sa ma duc la sediul Politiei Oras Ineu cu actele firmei si cartea de identitate pentru a primi  sanctiune 2000 (doua mii) lei pentru ca au fost doua persoane in local. Angajata mea m-a sunat imediat spunandu-mi ce s-a intamplat. Eu nu am puttut merge imediat, caci eram cu fiul meu de 6 ani, faceam scoala online.

Totusi, am luat, telefonic, legatura cu unul din politistii care au fost acolo si mi-a spus ca astea sunt ordinele. Ce sa inteleg? Ca au fost ordine sa fiu eu sanctionata sau firma mea, si i-am explicat ca pe o raza de 100 m de terasa mea sunt doua terase inchise ermetic, cu folie, care aveau 10-20 clienti pe 30 mp, iar la mine in local au fost doi oameni pe 100mp?Mi-au spus ca si celorlalti li s-a pus in vedere sa-si faca spatiu deschis altfel vor fi sanctionati.

Deci, unde sunt 10-20 persoane pe 30 mp li se pune in vedere si unde sunt 2 persoane se aplica 2000 lei amneda, cate 1000 lei de persoana? Am inteles bine? Este mai periculoasa transmiterea virusului de la doua persoane la 100 mp decat de la 20 persoane in 30 mp?

Sau  din cauza faptului ca la terasa inchisa isi savureaza cafeaua elita PNL-ului local? Nu inteleg.

Nu sunt specialist epidemiolog dar daca sunt doua persoane intr-un spatiu inchis de 100mp,  chiuar daca ar fi fost infectat il mai infecta pe unul, dar daca este unul infectat in spatiu de 30mp oare nu este pericol sa-i infecteze pe ceilalti 19, din 20?

Am mers in audienta la dl.comandant al Politiei Oras Ineu pentru a-i explica situatia data si raspunsul d-lui comandant a fost socant pentru mine. Mi-a spus ca daca nu eram sotia unui fost politist nu aveam ce cauta la la el in birou si sa vin sa reclam pe altii. A mai spus ca m-a primit doar din respect pentru un fost coleg.

Stimate domnule comandant, eu nu m-am dus la dumneavostra sa reclam ca in Ineu sunt terase inchise ermetic, eu m-am dus la dumneavoastra sa va rog sa se aplice aceeasi masura pentru toti. Mi-ati spus ca li s-a pus in vedere sa demonteze foliile laterale, de ce nu au fost intrebati batraneii din localul meu de ce stau, de cand, si cum  isi beau cafeaua cu masca pe figura, caci aveau masca pusa. Au venit doar sa se incalzeasca.

Va multumesc,

Mihaela PETRAN

2 COMENTARII

  1. Filmati ceea ce se intampla in celelalte parti(cum ca terasele sunt inchise)aveti ca martor angajata dumneavoastra plus cei 2 batranei sau luati camerele la puricat cu ora cand s-a intamplat acel abuz si faceti plangere de abuz in serviciu(atentie!daca celelalte terase sunt inchise cu folie) Politiei ineu la Parchetul Arad si o sa primiti castig de cauza cu siguranta ,ptc ce face Politia Ineu este un mare abuz,daca e lege sa fie pt toti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here