Alexandru Meszar, consilier local municipal al UDMR, a reușit, în sfârșit, să depună jurământul. Evenimentul a avut loc ieri, în cadrul ședinței publice extraordinare a Consiliului Local Municipal.
Acesta a întâmpinat mai multe probleme și amânări, până în acest moment.
USR PLUS și PMP au convocat în data de 6 noiembrie, o ședință de Consiliu Local Municipal (CLM), în încercarea de a-și asigura încă un (posibil) aliat în consiliu în perspectiva alegerii viceprimarilor, și anume pe Alexandru Meszar.
De la ședință au lipsit aleșii PNL și PSD, plus jumătate din cei de la UDMR, adică Levente Bognar. A lipsit până și primarul Bibarț, dând un semnal clar în ceea ce privește poziționarea sa… A venit doar Alexandru Meszar, în speranța că va fi validat ca și consilier local, chiar dacă între timp nu se (mai) bucură de sprijinul UDMR Arad. Sau, a aripii PNL din UDMR Arad, ca să fim mai exacți, după cum spuneam într-un articol anterior.
„Ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal de vineri, 6 noiembrie 2020, convocată de consilierii Alianței USR-PLUS și ai PMP nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. Singurul punct de pe ordinea de zi a fost: depunerea jurământului de către Alexandru Meszar. Acesta a absentat atât de la ședința de învestire în funcție a noului Consiliu Local Municipal, dar și de la prima ședință extraordinară din data de 2 noiembrie. Cu toate că de această dată a fost prezent în sală, depunerea jurământului a fost din nou amânată”, a anunțat la acea dată Primăria, într-un comunicat de presă.
Ieri, Alexandru Meszar a depus jurământul pentru locul de consilier local municipal în cadrul CLM, putându-și exercita funcția. De urmărit ce va urma.