Spune șefa TVR, Doina Gradea, că emisiunea lui Mihăescu, Bittman și Petreanu, de la revelion, a fost satiră! Serios? Satiră? Îmi detaliază, madam directoare, ce anume din mizeria, anti-COVID, a fost satiră? Derapajul de vocabular și frustrările unora care înregistrează pierderi financiare? Faptul că Guvernul ne obligă să purtăm măști, să păstrăm distanța de securitate, să folosim dezinfectanți, să nu funcționeze școlile și, mai ales, barul (PUB-ul) lui Mihăescu, ori nu permite spectacolele lui Bittman și Petreanu, pentru a nu se răspândi virusul, măsuri pe care ei le-au contestat, cu subiect și predicat, fără nici o urmă de umor, se numește satiră? Să fim serioși! E propagandă anti-COVID în cel mai pur mod posibil și instigare la nerespectarea legilor! Adevărul? Politrucul pro-P.S.Dragnea, din fruntea televiziunii, disperat că-și pierde postul și accesul la banii publici, s-a răzbunat în stil de mare dobitoc, cedând timpul de antenă unor revanșarzi, atent selecționați, care au fost afectați financiar de pandemia COVID, mizând pe cinismul acestora în ceea ce privește prioritatea profitului în fața morții și pe tupeul și impertinența acestora.
Acesta este adevărul! Ne-a transmis, ceea ce diaspora transmitea PSD! M..E! Și Mihăescu, și Petreanu, și Bittman, înainte de a realiza emisiunea, în mai multe ocazii, oficial, s-au exprimat public împotriva măsurilor anti-COVID. Nu pentru că nu cred în COVID, ci pentru că-i afectează financiar, lucru care, cel puțin Mihăescu, l-a repetat de mai multe ori.
Acesta a fost criteriul de selecție și atribuire a emisiunii! Lipsa de scrupule când e vorba de interesul financiar! Dacă n-a fost astfel, cum explică șefii televiziunii prezenta lui Bittman într-o emisiune de umor? Când a mai participat Bittman, alături de Petreanu și Mihăescu, la o astfel de emisiune unde nu s-a purtat mască și nu s-a respectat nici o regulă de distanțare? (apropo, când aplică Poliția sancțiunile ce se impun în acest caz?) Iar emisiunea, cap-coadă, a fost realizată în această notă a cinismului absolut: și ce dacă oamenii se infectează și mor? Noi vrem profit! Ce ne pasă de prostia lor, adică că nu înțeleg la ce se expun? Banii lor contează și atât!
În logica aceasta a fost realizată emisiunea. A răzbunării prin sfidarea măsurilor anti-COVID 19 și a mufării, pentru o ultimă țeapă, la banii fraierilor care mor de COVID. N-a avut nici urmă de satiră sau umor decent, ci a fost doar o mostră de umor grobian, de calomnie și instigare la nerespectarea legilor, pe față și fără nici un fel de perdea. Adică, după douăzeci de ani de școală și biblioteci citite și tocite, de cursuri preluate de la universitari cu pedigree, vin Bittman, Mihăescu și directoarea TVR1, niște pseudo absolut în toate, să ne dea lecții de sintaxă și interpretate a limbii române? Ne fac oligofreni, pe față, niște semidocți, spunându-ne că nu știm ce e umorul și ce e bădărănia? Oare? Pentru că, deși am încercat să înțeleg ceva din aiureala prezentată ca umor, cel puțin mie, prestația lui Bittman, Petreanu și Mihăescu, nu mi-a produs nici un zâmbet ci, din contra, doar oroare și scârbă pentru nivelul, de grajd și hazna, în care a fost adusă televiziunea publică, de acești indivizi.
Ce am văzut nu a fost de râs, ci de plâns. Am văzut niște actori ratați, penibili, fără talent, respectiv niște șmecherași oportuniști care, încercând să manipuleze telespectatorii, se scremeau, jenant, să pară comici, emanând judecăți de un ridicol absolut, în timp ce își urmăreau adevăratul scop: să determine trimiterea regulilor anti-COVID în derizoriu, ca să-și redeschidă ei barurile și să organizeze spectacole, pentru bani. Si ce dacă mor unii? Profitul lor e important, nu? Asta a fost, de fapt, ceea ce directoarea TVR1 numește satiră? O repriză de limbaj vulgar, penibil, grotesc, sinistru și cinic, de parcă asistam la un spectacol macabru, în care erau jefuiți, cu rânjet de satisfacție, cei ce urmează să moară? De asta aveam nevoie, la ora douăsprezece? De niște contestatari ai legilor, baricadați într-un PUB, care s-au folosit de televiziunea națională pentru a-și exprima indignarea că legea nu le permite să exploateze ignoranța și să transforme în focare COVID, afacerile lor?

Putem coborî mai jos de atât? Nu cred!

Pavel ROMAN

1 COMENTARIU

  1. Cred că sunteți în mare eroare. Atât în ceea ce spune dna Gradea, că ar fi favorabilă unui pușcăriaș cât și faptul că acel „grup comic” „Mihăescu, și Petreanu, și Bittman, înainte de a realiza emisiunea, în mai multe ocazii, oficial, s-au exprimat public împotriva măsurilor anti-COVID.” Sunt susțineri eronate.
    Dna respectivă sigur cunoaște drepturile omului de a se exprima și nu a cenzurat scheciul. Că satira a fost penibilă sunt de acord.
    Dacă doctori, analiști, politicieni sunt ostili măsurilor anti-COVID, de ce acești români ar fi comis o blasfemie?!
    Alta e motivația, „poziția fermă” împotriva lor: a amintit ironic numele Führerului! Crimă de Lezmajestate!
    Concluzia avertisment: pumnul în gură că urmezi poteca lui Dragnea!

Comments are closed.