Stimați tovarăși și pretini, noi comuniștii de la Flacăra, Roșie, am decis să vă dezvăluim niscaiva secrete, ca să pricepeți și voi cum stă treaba cu strategia „rupe tot”. Unu la mână: După ce s-a instaurat democrația pe dulcele plai mioritic, fiecare a fost liber să facă absolut tot ce vrea, condiția fiind să nu lase pe altul să facă ce vrea el. Vă dau exemple cu duiumul, toate legate de titlu, adică bazate exclusiv pe dezbinare, pe rupere a unor forțe, tabere sau cum vreți să le spuneți.

Voi începe cu pensionarii. Imediat după revoluție, a fost înființat un partid al pensionarilor, dar în scurt timp a fost spart, rupt, cum vreți să-i spuneți, liderii săi fiind înscriși în alte partide. Astfel, în timp ce în Israel, de pildă, Partidul Pensionarilor a fost mereu la guvernare, la noi nu au mai contat, pentru că pensionarii au fost dirijați spre alte partide. Oamenii simpli care au fost membri ai partidului au fost înscriși în alte partide, desființând, practic, Partidul Pensionarilor. Oricine poate să facă un calcul simplu: ce s-ar fi întâmplat dacă la alegerile din 2020 toți pensionarii ar fi votat propriul lor partid? Ar fi câștigat detașat!

Mai departe: ce s-ar fi întâmplat dacă un partid unic al romilor ar fi participat la alegeri și toți romii l-ar fi votat? Romii ar fi avut vicepremier, miniștri, secretari de stat și așa mai departe. Oricum, mult peste UDMR. Dar, fiindcă tot am spus de UDMR-iști, au avut un noroc fantastic, cu toate că și ei au fost supuși ruperii, tentativa de dezbinare nu a avut succes. Practic, UDMR a fost singura formațiune politică specifică neafectată de morbul scindării. Explicația este simplă: tot timpul a obținut pentru minoritatea maghiară ceea ce a cerut, mult mai mult decât ceea ce ei înșiși sperau. Nu este o acuză, vreau doar să explic. Ce s-ar fi întâmplat dacă pensionarii și țiganii procedau la fel?

Așa, ca de final: Sunt convins că dacă ar exista un singur partid țărănesc, nu patru sau cinci aripioare, ar fi intrat în parlament. Ar fi renăscut un partid național, în ciuda strădaniilor Comisiei Europene de a desființa toate partidele naționale din țările membre UE, pentru că, nu-i așa, nu mai există națiuni.

MUSKAMOR