Țeapă dată bugetarilor și industriei HORECA
Guvernul Cîțu dă lovitura de grație antreprenorilor din turismul românesc, după loviturile repetate pe care le-au încasat anul trecut. A anulat oficial toate voucherele pentru anul 2021, adică ultima gură de oxigen la care mai spera acest sector pentru a putea supraviețui.
Este o măsură cu totul inexplicabilă, pentru că toți banii din aceste vouchere intrau în economie și aduceau venituri suplimentare la bugetul de stat. Practic nu era o cheltuială, ci un stimulent care punea în mișcare un întreg sector economic.
Tăierea voucherelor de vacanță probează minciuna lui Cîțu și a altor PNL-iști și USR-iști care spuneau că nu vor tăia salarii. Voucherele de vacanță erau practic venituri salariale și se încadrau în acel procent de maxim 30% de sporuri și bonusuri.
Țeapă dată studenților
Este o țeapă dată cu dedicație de USR pentru toți studenții care au votat acest partid. Guvernul ”României Educate” a lui Iohannis a tăiat gratuitatea pe tren pentru studenți sub pretextul idiot că o astfel de măsură ar contribui la redresarea deficitului bugetar uriaș.
Nu au mai rămas gratuități nici măcar pe ruta dintre domiciliu și facultate, la care se referea Ludovic Orban în urmă cu două zile. Deci au mințit în permanență. Au mințit și când încercau să își ascundă minciunile anterioare.
Studenții simt acum, pe propria piele consecințele convingerii lui Cîțu că Educația, ca și Sănătatea, nu reprezintă priorități și, prin urmare, nu merită nici atenție și nici finanțare.
Decizia guvernului de a elimina gratuitatea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți e cu atât mai cinică cu cât suma este infimă – reprezintă 0,018% din PIB.
Asigura însă o gură vitală de oxigen pentru CFR Călători. Fără acești bani gaura din bugetul CFR Călători va reîncepe să crească – pierderile fuseseră înjumătățite anul trecut, până la 300 de milioane de lei
Statul român, mai devreme sau mai târziu, va fi nevoit să intervină pentru a salva de la faliment o companie strategică. Altfel spus, așa-zisa economia de acum, făcută pe seama studenților, nu va aduce nici un câștig, ci, dimpotrivă, o uriașă pagubă, bugetului de stat și implicit României.
Eusebiu PISTRU, senator PSD Arad

1 COMENTARIU

Comments are closed.