Deși inițial Municipalitatea a anunțat că decizia închiderii circulației auto prin pasajul de la Micălaca din Zona 300 a fost luată la solicitarea cetățenilor, aceasta s-a dovedit a fi una greșită.
Aglomerația, traficul și nervii șoferilor care se înghesuiau în fiecare dimineață prin pasajul de la Universitate au dus, într-un final, la rectificarea acestei modificări.
Comisia de Sistematizare a Traficului din Municipiul Arad a analizat reluarea traficului rutier prin pasajul din Zona 300, iar o echipă formată din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Poliției Locale și Serviciului Edilitar al Primăriei a evaluat situația la fața locului.
„În urma concluziilor primite de la Grupul de lucru și analiză constituit pentru a găsi soluții eficiente în privința pasajului închis traficului auto din zona Maranata-Micălaca, voi propune astăzi Comisiei de sistematizare următoarea modificare: deschiderea traficului auto, cu sens unic dinspre strada Exterioară înspre Titulescu și interzicerea traficului pietonilor doar între orele 7-8:30 în zilele lucrătoare, când traficul auto este intens în acea zonă”, spune edilul Călin Bibarț.