Parlamentarii PSD Arad au încercat, prin amendamente la legea bugetului de stat, să obțină finanțările necesare pentru proiectele vitale ale Aradului, se arată într-un comunicat de presă al social-democraților.
Potrivit comunicatului, deputatul Mihai Fifor și senatorul Eusebiu Pistru, au susținut, în plenul Parlamentului României, amendamentele parlamentarilor PSD Arad la Legea Bugetului, proiecte care sunt de natură să conducă la dezvoltarea județului.
„Gândite și elaborate în concordanță cu nevoile stringente ale municipiului și județului, cele nouă amendamente depuse, reflectă încercarea parlamentarilor social-democrați arădeni de a obține finanțările necesare pentru o serie de chestiuni importante, menite a îmbunătăți calitatea vieții arădenilor”, se menționează în comunicat.
Sumele solicitate la bugetul de stat de parlamentarii social-democrați arădeni sunt pentru:
Amenajarea unui Aqua Park cu apă termală pe locul actualului Ștrand Neptun, în municipiul Arad
Amenajarea zonei intravilane a râului Mureș în municipiul Arad
Finalizarea Pasajului Micălaca din municipiul Arad
Extinderea magistralei de gaz în localitățile Apateu – Șepreuș din județul Arad
Extinderea magistralei de transport gaz pe Valea Crișului din județul Arad
Restaurarea Cetății Ineu
Construcția unui Aqua Park și Aventura Park în Stațiunea Moneasa.
Restaurarea Cetății Șoimoș din Orașul Lipova
Restaurarea Cetății Șiria.
Deputatul Mihai Fifor și senatorul Eusebiu Pistru sunt dezamăgiți de faptul că nici măcar parlamentarii de Arad, care fac parte din arcul guvernamental (PNL – USR – UDMR) nu au votat cele nouă amendamente esențiale pentru dezvoltarea Aradului.
„Rațiunile de ordin politic ar trebui să fie lăsate deoparte când vine vorba despre interesele arădenilor. Din păcate, atunci cand îți pasă doar de buzunarul tău și al grupurilor de interese, care se îndestulează din bugetul Aradului de ani de zile, nu ai cum sa simți sau sa acționezi pentru binele arădenilor”, se arată în comunicatul PSD Arad.