Știu, își fi putut să scriu pe românește, numărătoarea finală pentru Falcă, dar am vrut să le dau satisfacție utilizatorilor de Facebook, care, în surprinzător de multe situații, s-au dovedit nu doar cunoscători, ci și judecători imparțiali.
Preambulul fiind efectuat, să trecem la miezul problemei: Există toate datele concrete, nu doar indicii și semne, că atotputernicul Gheorghe Falcă va pierde președinția PNL Arad la următoarea Conferință Județeană. Asta, desigur, dacă nu o va ceda deliberat, refuzând să mai candideze, pentru a-și betona funcția la nivel național.
Falcă a câștigat absolut toate bătăliile politice, chiar și atunci când nimeni nu îi dădea vreo șansă, așa că înclin să cred că și de această dată va fi capabil să gestioneze o pastilă amară, încercând să transforme înfrângerea în victorie. Da, sunt sigur că Falcă va avea o funcție importantă la nivel național, dar nu va mai fi președinte al PNL Arad, adică, pe românește, nu va mai conduce Aradul. Nu o spun cu răutate, fac doar o analiză a situației de fapt.

Voi reveni cu argumente, pentru că sunt cu duiumul, dar, deocamdată, mă opresc aici.

Simion TODOCA