În timp ce mai multe primării din țară intenționează să reducă drastic numărul polițiștilor locali (majoritatea dintre aceștia fiind impuși de PNL, ca și în cazul Aradului), unii primari dorind chiar să desființeze această găselniță ”păpătoare” de bani publici, la Arad în cadrul Direcției de Poliție Locală este huzur mare. Din informațiile pe care le deținem, Aradul, ”comuna” Arad are cei mai mulți așa ziși milițști locali raportat la numărul de locuitori care sug din banii publici plătiți de arădeni! Nu mai spunem că echipamentele cu care au fost dotați acești fătălăi, majoritatea dintre ei, tehnică, autovehicule etc. au costat o grămadă de bani. Sau, mai bine zis, s-au spălat o grămadă de bani ai arădenilor plătitori de taxe și impozite locale.

Dar, să nu ne îndepătăm prea mult de subiect. După cum bine se știe, Poliția locală Arad este condusă de către un securisto – sereist ieșit la pensie, Adrian Toma pe numele său. Acesta, probabil mai mult ca sigur pila lui Falcă, normal, și-a adus în fruntea serviciilor din cadrul Direcției (ce mai, poliție paralelă) foști colegi pensionari de la SRI! Deci așa și prim urmare, stimați tovarăși și pretini, Poliția Locală Arad este un fel de SRI 2, care concurează cu poliția națională. Că acești milițiști securiști locali taie și spânzură în municipiu nu credem că mai este un secret pentru nimeni. Vânătorii de șoferi care, din lipsă de locuri de parcare, mai parchează cu o roată pe trotuar, sau în alte locuri nu tocmai permise, încalcă ei înșiși legea se vede din fotografia de mai sus. Oare pe ei de ce nu-i amendează nimeni, de ce nu vine RECONS-ul cu ”tanti Rodi” să le ridice mașinile? Așa cum se întâmplă zilnic cu șoferii, plătitori de taxe și impozite, din care se înfruptă milițiștii locali. Freacă Dusterele și Loganurile din dotare cât îi ziulica de mare, dar când îi cauți nu-i găsești. Aradul e plin de cerșetori, de „bruneți” și alte scursuri ale societății care de la ”dă-mi un leu să-mi iau pâine și mâncare la copii”  trec la agresiuni verbale, fizice și chiar tâlhării. Asta nu văd milițiștii locali? Nuuuuu!

Vai de comuna Arad, botoxatul de Falcă a adus Aradul la acest stadiu! Dar, nu ei sunt proști, ci noi că mai îi plătim! Încă îi mai plătim…

Adri N. TOMA