La pomul lăudat să nu te duci cu sacul, spune un vechi proverb românesc, cum la fel de veridic mi s-a părut cel care spunea că lauda de sine nu miroase a bine.

O invenţie a mass-media din România, Nicuşor Dan, căci, despre el este vorba, ne-a fost prezentat ca pomul lăudat la care mulţi dintre bucureşteni s-au dus cu votul de data aceasta, iar Capitala seamănă, din ce în ce mai mult, cu un oraş părăsit după război. Mofluzul Nicuşor Dan a avut tot felul de intervenţii şi de inţiative care mai de care mai hilare, intervenţii pe care, recunosc, că le-am privit ca pe simple excentricităţi ale unui personaj dornic de publicitate sau ca pe ceea ce am ajuns să denumim generic “curent userist”. Ca un iubitor de animale ce mă declar, am învăţat să nu apreciez tenacitatea unui câine după cât de tare latră, iar dacă ar fi să păstrăm registrul comparaţiei m-am ferit să-l judec pe Nicuşor Dan după inepţiile pe care le spune.

Dacă există o energie suficientă, electronul iese de pe orbită; sunt oameni competenţi care trăiesc în bula lor de confort şi e suficient ca socialul să devină insuportabil pentru ca ei să iasă”, spunea Nicuşor Dan. Am descoperit acest panseu într-o zi de primăvară, când am făcut o scurtă vizită prin București m-a făcut să mă întreb ce planuri are Primarul General al Capitalei, iar pentru un răspuns am apelat la o scurtă căutare pe GOOGLE. Am înțeles că planurile lui Nicuşor Dan sunt la fel de încurcate precum freza sa, iar matematica pe care a studiat-o peste hotare fie nu are aplicabilitate în România, fie matematicianul nostru a ars gazul degeaba.

Într-o privinţă însă, pot să-i dau dreptate, şi anume, că există mulţi oameni competenţi care să sesizeze dezastrul în care se află Bucureştiul şi care au depăşit nivelul glumelor şcolăreşti cu referendum pentru frezele unor imberbi ca Nicuşor Dan.

Tocmai, de aceea, mai mult decât oricând este nevoie de o petiţie pentru strângerea de semnături în vederea demiterii lui Nicuşor Dan, întrucât cetăţeanul de bună-credinţă s-a săturat de lista sinistră a primarilor generali precum Viorel Lis, Crin Halaicu, Traian Băsescu, Adriean Videanu, Gabriela Firea.

Iar în acest sens, PPU-SL a început campania de strângere de semnături.

Matematicianul căruia nu-i iese socoteala de pe hârtie cu aceea de pe teren ne-ar putea cruţa cu poveştile sale despre succes şi despre cum a renunţat el la o viaţă liniştită şi prosperă pentru a se arunca în lupta politică spre binele bucureştenilor.

Imaginea Bucureştiului vorbeşte de la sine despre competenţele matematicianului pletos, iar pe mine, acest Nicuşor Dan nu m-ar convinge nici măcar să-i las câinele să-l plimbe.

Ciprian DEMETER – cotidianul.ro