Spuneam, în episodul 2, că nu este exclus ca Falcă să renunțe la candidatura pentru președinția PNL Arad, în schimbul funcției la nivel central, la congresul din septembrie.
Care ar fi posibilitățile de „betonare” a acestei funcții? Primordială este asigurarea sprijinului organizației județene, nu doar la votul de la congres, ci, în primul rând, prin presiuni asupra lui Ludovic Orban. Pentru aceasta este absolut necesar ca Falcă să nu mai candideze la Arad, pentru liniștirea lui Orban, ci să lase locul altcuiva, pe care să-l susțină din start. Cine ar putea fi persoana respectivă? După umila mea părere, doar Iustin Cionca, actualul președinte al Consiliului Județean, stăpânul absolut al tuturor primarilor PNL din județ, care sunt și președinți de organizații. Cionca va fi votat nu doar de către organizațiile respectivilor primari, ci și de către ceilalți, care nu îl mai vor pe Falcă.
O „mică” problemă: Dacă Igaș, Costel, care preferă să fie Traian, va ține morțiș să candideze, va avea susținerea pecicanului Cionca? Mă îndoiesc, Cionca este suficient de versat încât să știe că PD-PDL- PNL Arad a câștigat toate bătăliile electorale știind să dea impresia de unitate de nezdruncinat, trecând în derizoriu toate răfuielile interne, care au existat cu duiumul. Cu ce ar putea fi momit Igaș să nu candideze? Evident, cu promisiunea unei funcții la conferința județeană, ca suport pentru un loc eligibil la alegerile parlamentare. De aia spun că la Pecica se decide ce va fi cu PNL Arad.
Simion TODOCA

1 COMENTARIU

  1. Ba mai mergeți în morții vostrii la cimitir. Toate coatele goale ajung sa ne conducă. Așa ceva nu există….fututi SRI ul matii, ce morții vostrii păziți mă pulelor pișate? La spânzurătoare cu voi. Distrugători de neam și țară. Futava Dumnezeu de gunoaie ordinare.

Comments are closed.