Fan Tour Open a adus multă tinerețe pe malul bătrânului Mureș, cele două terenuri de beach-volley din complexul DJST – Fan Arad fiind luate cu asalt de echipe de juniori și junioare din mai multe localității ale țării. La final, trofeele puse în joc de către echipa organizatorică condusă de Ștefan Gog (președintele CS Fan Arad) au ajuns la Oradea, în întrecerea masculină, și la combinata Arad/București, în competiția fetelor.
Finala mare la feminin a revenit celor două Ioane, Ban și Radu (ProVolei Arad / Dinamo București), scor 2-0 (21-19, 21-9) cu perechea Iustina Corcoz / Naomi Brehuescu (CSM Timișoara). Pe podium a mai urcat echipa formată din Mălina Creț și Diana Micula, sportive din Ștei (jud. Bihor), dar care au reprezentat CS Westar Arad, 2-0 în finala mică cu cuplul Bianca Culda / Alexandra Keresztesi (CSȘ Sighetu Marmației).
La masculin, perechea bihoreană George Breban / Denis Boldiș (LPS Bihorul Oradea) s-a dovedit cea mai valoroasă, în ultimul act depășindu-i pe favoriții publicului, Alex Ciubotariu / Alin Filipan (ProVolei Arad), scor 2-0 (21-16, 21-11). Medaliile de bronz au ajuns la gâtul bucureștenilor Marian Ciubotaru / Stelian Milcică (CTF Mihai I Bucirești), scor 2-0 în finala mică cu Antonio Cipleu și Sergiu Popa (LPS Bihorul Oradea).
Festivitatea de premiere a celei de-a șasea ediții a Fan Tour Open a fost efectuată de către Ștefan Gog, președintele clubului organizator, și Costel Crețu, cel care alături de Mircea Grigore, a oferit premii în bani primelor patru clasate, lucru care nu s-a mai întâmplat la un turneu juvenil de 12 ani.
De joi după-amiază, în aceeași bază arădeană încep meciurile Cupei României la volei de plajă seniori și senioare, motiv pentru noi băi de soare și spectacol la fileu, totul sub privirile iubitorilor acestui sport ce este unul olimpic din 1996.
Dan LAZĂR