Greu de dat un scor în disputa aceasta dintre ” suporteri” la meciul UTA- Academica Clinceni. Dar limpede este că suporterul de rezultat a avut , câștig de cauză. Un rezultat la trei goluri diferență obținut de UTA încă din prima repriză îl ” ucide ” la puncte pe suporterul de joc prestat. Acesta din urmă trăiește și se consolează, oarecum, cu iubirea lui necondiționată pentru UTA oricum ar evolua ea.
Meciul de luni a avut și n-a avut istorie. Adversara Bătrânei Doamne este o ” plutitoare” în mlaștina ultimului loc, cu un picior în nămol , iar cu celălalt în groapă. Mai mult, la cârma acestei echipe a fost instalat un ” antrenor” cu chip de extraterestru și cu gândire, tot la fel. Deci , rezultatul îl putem , oarecum, considera normal. Nu se știe însă sigur dacă, fără gafele portarului Dobre, s-ar fi ajuns la acest rezultat. De reținut trei mari ratări ale celor de la Clinceni, în minutele 17 și 18, dar și bara din din cornerul gazdelor din minutul 25.
UTA nu a avut un meci ușor sau, mai bine zis, nu avea, dacă sibiano-timișoreanul Ștefan Dobre, portar împrumutat de Ripensia Timișoara la Clinceni, nu ar fi greșit flagrant la două din cele trei goluri și…mai puțin flagrant la primul.
A fost o victorie de echipă, iar Hora și Miculescu au fost acolo unde trebuie și unde le stă bine atacanților, adică în zona de unde trebuie să marcheze.
Au fost trei puncte câștigate într-un meci în care nu avea loc și voie alte variante decât victoria roș-albilor.
Ce e trist, e faptul că luni, UTA va primi vizita Chindiei Tîrgoviște pe un stadion gol și știm cu toții ce rol important îl au spectatorii arădeni în meciurile disputate pe teren propriu de elevii lui Gyuszi Balint.
Ioan HAMZA