Deși am avut îndoieli cu privire la moralitatea Dvs. – determinate de faptul că în administrația publică locală românească prostituția morală este atributul ce garantează succesul -, v-am votat crezând în pedigree-ul Dvs. german, nu în CV-ul profesional! Am crezut că, spre deosebire de predecesori, care erau contaminați cu virusul comunist și cu mentalitatea proletcultistă – care continuă să se manifesta în societate, în special în educație, politică și administrație publică -, veți veni cu un alt mod de a face politică, occidental, în care „gentleman agreement” va deveni un brand, ce va genera încredere în buna credință a politicianului aflat în vârful ierarhiei.
O vreme, când reclamați „elefanții” la ședințele guvernului, când purtați jacheta roșie și făceați „băi de mulțime” în stradă, solidar cu cei ce manifestau împotriva Ordonanței 13 și a abuzurilor jandarmeriei, adică împotriva atacului frontal al PSD la justiție și stat de drept, am crezut că n-am greșit și, în sfârșit, după douăzeci și opt de ani, România are un politician, în fruntea statului, onest, căruia pasă de cetățeni și de democrația autentică, nu una demagogică, formală.
Dar, timpul a trecut, iar imaginea politicianului onest, încet dar cert, a început să se degradeze. După euforia provocată de poziționarea de partea poporului, o dată cu instalarea guvernului Dvs., la guvernare, cortina a căzut și a apărut, se pare, adevăratul Iohannis, cu o față nouă, necosmetizată, tipic românească, produsul a peste zece ani de administrație publică, adică un individ meschin, machiavelic, cinic și lipsit total de empatie.
România de azi, aflată, economic și ca nivel de trai, pe ultimul loc în UE, este efectul guvernării diletante și incompetente, în stil proletcultist, de către o clasă politică, profund imorală, oportunista, lipsită de scrupule și de empatie față de cetățeni, a cărei preocupare principală, în cei treizeci de ani, a fost devalizarea economiei naționale, fie direct, fie indirect, prin sprijinirea și protejarea crimei organizate. Astfel, după treizeci de ani, aproape întreaga avere publică (inclusiv resursele minerale și energetice), a trecut, fraudulos, cu concursul Parlamentului și guvernelor, în patrimoniul privat, iar o mare parte din bugetul public (peste 35%), tot cu concursul parlamentarilor și guvernelor – care midifică sau emit legi și acte normative la comanda crimei organizate-, se scurge, fraudulos, în „buzunarele” crimei organizate.
Am sperat, că o dată cu aderarea la UE, hoția averii publice, a banui public și corupția se vor diminua, legile europene și mentalitatea europeană implementând-se și în România. M-am înșelat, pentru că, integrarea în UE, ne-a prins „cu pantalonii în vine”, adică fără legi antitrust (anti înțelegeri corporatiste) și antimonopol. Astfel, în scurt timp, profitând de lăcomia, prostia și corupția din România, marile corporații, au pus stăpânire pe resursele naturale și, în special, pe cele energetice, creând, sub protecția si cu ajutorul statului român, cele mai eficiente monopoluri din UE, transformând întreaga populație a României, într-o populatie captivă. Așa au apărut și au pus stăpânire pe resursele României, corporații precum „OMV”, „EOn”, „Enel”, „Schweighofer”, care fac (și la figurat și la propriu), legea în piață, fără ca Guvernul și Parlamentul României să aibă alt rol decât de „gură casca” și e executanți docili a solicitărilor corporațiilor de modificări legislative care să le securizeze controlul total al economiei.
Am sperat că o dată cu preluarea funcției de președinte și de instalare a „guvernului meu”, adică PNL/USR/UDMR, Iohannis „va lua taurul de coarne” și, pe model nemțesc, va face ordine în „ograda”, numită România, prioritizând interesul național, în detrimentul profitului corporatist. Pentru că, permițând corporațiilor monopoliste controlul asupra economiei și spolierea populației, România se afla pe marginea prăpastiei, gata de o catastrofă umanitară și o implozie socială fără precedent.
După criza sanitară – generată de pandemie, criza energetică – generată de corporațiile multinaționale în concubinaj cu crima organizată românească, este mai mult decât previzibil că va urma o criză imobiliară și, cel mai grav, o criză alimentară care va avea ca efect foametea, într-o țară cu un potențial agricol uriaș. Toate aceste crize, anticipabile, puteau și pot fi contracarate de Guvern și Parlament, prin adoptarea unor legi, după modelul european, antitrust și antimonopol și a unor legi privind interzicerea înstrăinării terenurilor agricole, care asigură subzistența populației. Însă, nici Parlamentul, nici Guvernul și nici președintele României nu fac nimic pentru a contracara efectele crizelor actuale sau ce vor urma. Din contra, continuă să protejeze și să încurajeze politica de monopol asupra resurselor minerale și energetice ale României, procedând de parcă ar fi reprezentanții acestor corporații monopoliste. Dovada? Sar „ca arși” dacă vreo companie multinațională, care deține monopolul în energie, carburanți, exploatarea lemnului, agricultură etc., este „călcată” de Consiliul Concurenței, ANAF ori de procurori. S-au inițiat, de către politicieni, adevărate „cruciade”, împotriva unor instituții care au controlat corporațiile multinaționale, procedându-se – pentru a descuraja acest gen de fenomene -, la reorganizarea sau chiar desființarea unor instituții (cum a fost cazul Gărzii Financiare, care deranja, frecvent, activitatea corporatistă).
Așteptam ca neamțul Iohannis, luând exemplul naționalist al cancelarului german, Merkel, să schime paradigma, să ia atitudine și să stopeze aceste practici antinaționale, cu consecințe dezastroase asupra economiei naționale. Ce-a făcut, Iohannis, în acest sens? Un mare nimic! Din contra, s-a afișat, mai peste tot, cu reprezentanții acestor corporații monopoliste, lasând să se înțeleagă că sprijină și protejează activitatea acestora în Romania. De ce, domnule Iohannis? Nu realizați că criza energetică ce a lovit România, este rezultatul politicii de trust și monopol a corporațiilor multinaționale? Că ei sunt cei care se opun exploatării gazului din Marea Neagră și ei dictează prețul energiei, în funcție de prețul bursei, pentru a-și maximiza profiturile? În secunda doi, când România a ajuns să cumpere energie electrică de la Ungaria, care nu este producător, ministrul energiei, cei din ANRE, membrii din consiliile de administrație si conducerea executiva de la Transgaz si Transelectrica trebuiau demiși și deferiți justiției, pentru subminarea economiei. De asemenea, concomitent, trebuiau „sparte” monopolurile corporatiste din procesul de distribuției al energiei electrice și gazului, pentru că este o marotă faptul că scumpirile astronomice sunt efectul liberalizării preturilor. Nu, domnule președinte! Procentul cel mai mare de scumpiri se datorează manipulării bursei de către corporațiile monopoliste, cu suspecta îngăduință a ANRE, Ministerului Energiei, Parlamentului și Guvernului României. De ce n-ați cerut Parchetului să investigheze aceste scumpiri, exorbitante și cum s-a ajuns ca Parlamentul să voteze o lege care maximizează și legalizează profiturile uriașe ale corporațiilor monopoliste, în detrimentul populației?
Avem mii de morți săptămânal, în România, pentru că, pe lângă zăbăucii iresponsabili, diletanți, care vor să-și facă imagine profitând de conjunctură, ați luat decizii politice iresponsabile, relaxând masurile de prevenire, decizii care s-au întors ca un bumerang și au lovit populația, provocând valul patru al pandemiei COVID 19. Pe Cîțu îl înțeleg că a vrut, cu orice preț, să devină președintele PNL și n-a avut scrupule. Dar Dvs., domnule președinte, de ce ați participat la această mizerie și ați promovat relaxarea, știind că este o mare eroare? Doar ca să-l sprijiniți pe Cîțu? Cu ce preț, domnule președinte? Al miilor de morți, săptămânal, pentru că un individ a ținut morțiș să ajungă președinte de partid? Știți ce efecte are și va avea valul patru asupra sistemului sanitar (aflat în colaps) și asupra economiei? Aveți atâția specialiști în jur. Cum de n-au prevăzut ce va urma, când era evident și pentru un neinițiat? Eu cred că v-au informat, dar i-ați ignorat, pentru că ați pus interesele politicianiste ale lui Cîțu si ale Dvs. și orgoliile personale, mai presus de interesul național.
Da, domnule președinte! Sunteți vinovat, moral, împreună cu tot guvernul Cîțu, de genocidul uman care se petrece, în prezent, în România, pentru că ați avut toate pârghiile să-l evitați. Mare parte din miile de morți (în special cei care nu mai ajung la ATI și cei nevaccinați) sunt consecința iresponsabilelor decizii pe care le-ați luat sau nu le-ați luat, alături de guvernul Cîțu. Ați fost prea ocupați cu obținerea controlului total asupra PNL, ca să vă mai ocupați și de țară. Iar când v-ați trezit, era mult prea tarziu. Răul deja era făcut, fapt demonstrat de haosul din sanatate (lipsa medicamentelor și a paturilor la ATI, sistemul medical sufocat, adică colaps generalizat), de numărul uriaș de morți, de brambureala decizională, generată de frica de reacția electoratului, privind implementarea unor decizii radicale, extrem de oportune, ce se impuneau. La acestea mai adaugati diletantismul si corupția din Guvern, cu ocazia emiterii actelor normative in domeniul impunerii unor restrictii și măsuri (unele corporații fiind favorizate prin strecurarea unor „erori” sau a unor omisiuni, greu de crezut că „nevinovate”, în actele normative) și aveți tabloul complet al netrebniciei celor care conduc și administrează țara. De ce ați permis asta, D-le președinte? Cum să nu speculeze PSD și AUR asemenea incompetență și indiferență generalizată față de soarta zecilor de mii de români care au contractat virusul SARCOV- 2 și care și-au pierdut speranța în sistemul sanitar și în guvern?
Cine vă face agenda de lucru D-le președinte și vă trimite în Egipt, Scoția, Germania, adică pe coclauri, pentru probleme nestringente, când mii de oameni, nevinovați, își dau duhul pentru că nu există medicamente în farmacii, în spitale și șansa celor mai mulți, de scăpa de COVID 19, este bunul Dumnezeu? De ce nu vă duceți, intempestiv, în spitale să vedeți că funcționează mai rău decât spitalele de la Auschwitz, multe dintre ele fiind numite, pe bună dreptate, spitalele groazei, pentru că s-a furat tot ce se putea fura de către clientela politică? Același individ, Arafat, coordonează de ani de zile sistemul sanitar din România care se află în colaps total și nimeni nu-i analizează rezultatele activității? De ce nu cereți o anchetă privind activitatea acestui individ, care a adus în stare de colaps întreg sistemul sanitar românesc? Pentru că a învățat stilul românesc de pasare a vinovăției, adică mortul este, exclusiv, vinovat? De ce nu luați poziție D-le președinte, împotriva mafiei medicamentelor? De ce n-au fost demiși cei care au refuzat să acorde licență producătorului „Terapia” Cluj, pentru producerea „FAVIPAVIR” sau „REMDESIVIR”, pe care le cumpărăm din Ungaria și alte țări? Chiar nu v-ați prins că penuria de medicamente din farmacii și spitale este generată de cei care dețin monopolul distribuției medicamentelor în România, cu concursul Guvernului și Parlamentului României? Să fim serioși! Știați, dar n-ați făcut nimic!
Apropo! Un oraș întreg Timișoara a rămas fără căldură și apă caldă, inclusiv spitalele, școlile, instituțiile publice. Vina este în totalitate a PNL, care, prin clientela politică, a căpușat firma e termoficare, care a acumulat datorii uriașe către furnizorii de gaz (320 mil. lei). De ce n-ați ieșit public să cereți guvernului să rezolve problema? Pentru că primarul Timișoarei este membru USR și nu suportați această grupare politică? Păi, sunteți președintele tuturor românilor sau doar a celor care votează cu PNL? Ca s-o știm și noi și să nu ne mai facem iluzii!
Acum, când CV-ul activității prezidențiale s-a îngroșat cu ce-ați făcut și ce n-ați făcut, ce faceți? Oferiți guvernarea celui mai mare dușman al acestei țări, PSD. Partidul care a vândut sau cedat resursele țării, care a sărăcit România, care a distrus justiția și statul de drept și care a generalizat și instituționalizat corupția? Nu așa ați ajuns președinte, spunând adevărul despre PSD și luând poziție împotriva abuzurilor săvârșite de aceștia? Ce să credem acum, că ne-ați mințit? Și dacă ați făcut-o, de ce-ați făcut-o D-le Iohannis? Ca să ne demonstrați că sunteți mai român decât „fanarioții” autohtoni, cărora nu le pasă de cetățeni și că și pe Dvs. vă caracterizează cinismul?
Dacă sunteți curat și nevinovat de ce vă e frică, D-le Iohannis, de ați ajuns să ne vindeți celui mai mare dușman al acestui popor?
Cum să faceți „pact cu diavolul”, pentru a păstra în funcția de șef de partid a unui individ care și-a bătut joc de popor, generând un genocid uman, o criză energetică și o criză economică ce vor fi urmată de alte crize, ce vor duce Romania în colaps, crize care puteau fi evitate prin măsuri guvernamentale -, pentru a obține o funcție efemeră?
De ce, domnule Iohhanis? De ce sacrificați un popor, pentru niște interese meschine?
Pavel ROMAN
Foto: WP.ro

 

1 COMENTARIU

  1. De ce, domnule Iohhanis? De ce sacrificați un popor, pentru niște interese meschine? Ca asa se face in Romania interesul de grup propiu primeaza.

Comments are closed.