Este limpede că pentru românii de rând anul care vine pregătește o mulțime de surprize, cele mai multe, neplăcute: scumpiri pe bandă rulantă, un nou val COVID cu restricțiile aferente, concedieri din cauza falimentelor, înăsprirea terorii securisto-milițienești și multe altele. Nu trebuie să depunem armele, poate că, totuși, diriguitorii naționali și europeni vor decide, în al 13-lea ceas, să o lase mai moale, să ne dea voie să trăim un pic mai bine. Nu pentru că i-ar durea de soarta noastră, ci de frică!
Acestea fiind zise, să vedem ce le pregătesc runele politicienilor, inclusiv celor din Arad sau, vorba unui amic, dinspre Arad. Așadar…
BERBECUL
După ce ani la rând a beneficiat de behăiturile turmei bezmetice care din inepție-pardon, inerție- a pus botul-pardon, votul-berbecul a constatat că oilor nu le mai place iarba. Nu că nu le-ar plăcea, dar prostul de berbec a schimbat-o cu betoane. Cum dracu să pască, sărmanele, betoane? Așa că vor alt păstor. Mai rău, berbecul a fost trădat inclusiv de către iubita lui, Mioara, care nu a mai suportat ca el să-i pună mereu coarne! Așa că are toate șansele să o facă…de oaie.
TAUR
Furios că a apucat doar o scurtă perioadă să domnească peste vaci, pentru că a fost mai degrabă bou, taurul va avea, în 2022, o activitate intensă: va face mitinguri și proteste, va lua în coarne și va călca în copite tot ce îi va ieși în cale. Problema lui este că a devenit daltonist, plăcându-i roșul și atacând furios tot ce este galben. E ca în cântecul ăla folk: „O vacă a iubit un bou/dar bou-i bou, n-ai ce să-i faci/el mai iubea și alte vaci”. Săracul taur, adică, bou, se va trezi că vacile înșelate vor face front comun împotriva lui și nu va mai fi bun nici măcar de montă! Colac peste pupăză, cică măgarii, care nici măcar nu au zodie, au deschis niște abatoare!
GEMENI
Runele sunt absolut necruțătoare cu gemenii, pentru că au observat că aceștia s-au pupat doar de ochii lumii, fiind, de fapt, ca Abel și Cain, ba chiar mai rău. Încercând să se salveze, se vor înjunghia pe la spate, se vor scuipa și se vor blama, pentru a obține grațiile Fecioarei.
RAC
S-ar putea să aibă succes, pentru că este în firea lor să avanseze… cu spatele!
LEU
Vaaaaiiii, mama lui! Are doar dușmani: euro, dolar, lira sterlină, până și forintul!
FECIOARA
De fapt, este transexuală. Are șansă dacă se aliază cu racii.

BALANȚA

Șanse apreciabile pentru evrei, armeni și interlopi.

SCORPION

Date inexistente, dosarul este SECURIZAT.

SĂGETĂTOR

Zero șanse, liberalismul nu mai există!

CAPRICORN

Inexistent, nici nu merită să aibă o zodie.

VĂRSĂTOR

Adică, turnător. Vezi dosarul de la Scorpion.

PEȘTI

Ei, da! Singura zodie care va prospera plenar, profitând de faptul că politica e curvă!

Simion TODOCA