Luni, 17 ianuarie 2022, Primăria Municipiului Arad și SC PAB România SRL au semnat contractul de lucrări pentru proiectul “Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”.
În valoare de 165.734.324,98 lei (TVA inclus), contractul prevede realizarea următoarelor lucrări: construirea și modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 km, construirea unui pod peste râul Mureș, în lungime de 295 m și o lățime de 23,5 m, amenajarea a două stații de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 stații de transport public și construirea a altor 6 stații noi, crearea, modernizarea sau după caz extinderea unui număr de 20 de intersecții semaforizate prevăzute cu sisteme de transport inteligente, plantarea a 300 de arbori și arbuști de-a lungul aliniamentelor stradale.
Lucrările vor începe în vara acestui an, cu un termen de execuție de 28 de luni.
Călin Bibarț: „Orice final e un nou început. Încheiem azi o lungă procedură a acestui proiect care a început în mandatul trecut cu bătălia pentru finanțare, proiectare și în cele din urmă finalizarea licitației pentru execuția lucrărilor. Un proiect pe care ni-l dorim demult și sunt convins că-l vom finaliza la timp. Mă bucur că o firmă din Arad va executa lucrările propuse în cadrul acestui proiect. Iată, vorbim despre fonduri europene care vor fi investite într-un obiectiv important pentru orașul nostru. Sunt convins că aceste lucrări se vor încheia la timp și vor fi de calitate”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
„Sunt onorat că vom realiza aceste lucrări. Ne recomandă faptul că avem o tradiție de peste 20 de ani, cu experiență mare în diverse lucrări, inclusiv în partea de poduri, drumuri și platforme și cred că vom reuși să facem această investiție, la timp, la calitatea dorită și cu cât mai puțin deranj pentru cetățenii Aradului. Aradul va avea unul dintre cele mai frumoase poduri din România.”, a declarat Sandu Ion, președintele PAB România.
Proiectul “Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare” este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România. Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.