Decizia autorităţilor sanitare de a trimite oamenii care au suspiciunea că ar fi infectaţi cu SARS-CoV-2 să se testeze la centrele de permanenţă contribuie la răspândirea virusului, susţine un medic de familie din Arad.
„Rezultatul: zeci de „pozitivi” (n.r. – dacă nu cumva sute!) circulă prin oras, ajung la centrele de permanenţă unde stau cel puţin 15 minute printre pacienţi cu alte boli”, atrage atenţia medicul de familie, sub protecţia anonimatului. În plus, potrivit acestuia, „centrele de recoltare RT-PCR şi cele de evaluare cu care s-au lăudat (n.r. – autorităţile) nu functionează, dar măcar au dat bine pe Facebook şi în presă”.
„Alţi idioţi, cei de la minister, care ne obligă să folosim „Coronaforms” când există „Rapter” funcţional. După ce ne obligă, nu înainte, realizează că „Coronaforms” nu suportă în plus câteva mii de medici de familie raportori în plus şi STS se apucă să-l închidă şi să-l repare; deci nici nu mai poţi raporta / declara cazurile pozitive”, îşi continuă medicul de familie tirada la adresa autorităţilor, depăşite fără doar şi poate de evenimente.