În ciuda multora, 15 ani de activitate neîntreruptă reprezintă nu o bornă statistică, ci o performanță care are în umbră muncă, pasiune și, lăsând la o parte limbajul de lemn al falsei modestii, oareșce pricepere. Mai ales într-un astfel de domeniu, al pamfletului, unde ironia și simțul umorului trebuie să se îmbine cu informația concretă, chiar dacă deranjează.

Aceste rânduri vi se adresează dumneavoastră, cititorilor! Fără voi n-am mai avea, în primul rând, energia de a scrie; acea dorință animată, de zi cu zi, în care să venim în întâmpinarea voastră, să dojenim cu condeiul – arhaic vorbind – tarele societății, tarele mai-marilor zilei! Spuneau latinii sec: „Ridendo castigat mores”. Râzând biciuim moravuri! Iar Aradul ne oferă, zilnic, atât subiecte, cât și motive de a tușa viața Aradului, de a-i urechea pe politicieni, sportivi, polițiști, ingineri sau chelneri, frizeri, brutari sau reprezentanți ai oricărei bresle, atunci când situația o cere.

Sunt 15 ani bătuți pe muchie. Și, dacă 15 ani vi se par puțini, gândiți-vă că sunt 5.479 de zile (am luat în calcul și 4 zile de 29 februarie) în care zi de zi trebuie să răspunzi așteptărilor cititorilor, să fii la același nivel, cu aceeași doză de umor și de informație, cu un grad ridicat de cultură și, deopotrivă, de inteligență. Mai mult decât atât, scriem din pasiune și cu pasiune.

La Mulți Ani, Flacăra Roșie.

La mulți ani nouă. Nouă, cei din familia Flacăra Roșie, deopotrivă celor care scriem și celor care ne citiți!