Indiferent ce rezultat va obține sâmbătă echipa antrenată de Bogdan Bolj , la Sf. Gheorghe, ” Galben –Albastra” arădeană ne-a oferit, la Arad, două după-amiezi de feerie, marți și miercuri, egalând la general scorul în partidele disputate cu Sepsi SIC Sf Gheorghe în finala campionatului românesc la baschet feminin.
Dacă Polivalenta din Arad ar fi avut număr dublu de locuri, în aceste zile, tot ar fi fost de neajuns. Iubitorii de sport din orașul nostru au dovedit că sunt ”flămânzi” de spectacole sportive de calitate, așa cum o dovedesc și cei care iubesc fotbalul. De mult nu am mai văzut oameni de toate vârstele , mai ales și foarte important, foarte mulți copii, săltânt , urlând de bucurie, suflând în vuvuzele , îmbrățișându-se cunoscuți cu cunoscuți, cunoscuți cu necunoscuți, strângând din pumni a izbândă, mai ales că răsturnările de scor , din ambele partide au semănat cu ritmurile cardiace ale unui suferind de inimă.
Cei care au urmărit aceste două meciuri, referindu-mă la telespectatori, și-au dat seama că Aradul nu degeaba s-a numit multă vreme capitala baschetului românesc.
Cu un buget modest , comparându-l cu cel al oaspetelor din Sf Gheorghe, clubul condus de Marcel Urban a demonstrat, că în sport se pot obține rezultate și dacă remunerația jucătoarelor nu ajunge nici măcar la umărul celor de la SEPSI SIC.
Sâmbătă, la Sf. Gheorghe, gazdele vor fi , bineînțeles avantajate de terenul propriu și ajutate , de ce să nu recunoaștem și de o galerie fidelă, dar fetele de la FCC Baschet UAV Arad suntem siguri că nu vor face deplasarea ca mielul la jertfit, însă, nu vor face niciun rabat de la ambiția cu care au abordat meciurile din Arad. Indiferent de rezultaul obținut de arădence , ele vor rămâne în inima noastră, mai ales pentru prelungirea cu încă două zile a celor mai frumoase sărbători …cele de Paște!
Hai , Hai , Hai ICIM!
Ioan HAMZA