Facultatea de Ştiinţe Exacte a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad a premiat  câștigătorii celei de a XII-a ediții a Concursului Internaţional de Matematică şi Informatică „Caius Iacob”. La festivitate au participat din partea ISJ Arad, prof. Popa Alexandru, inspector școlar pentru matematică, cadre didactice ale Facultății de Științe Exacte, conducerea UAV.

La cele două probe: matematică (secțiuni: raționament matematic și tehnică matematică) și informatică (secțiuni: programare și tehnologia informației) au participat 210 elevi din 18 licee din 5 județe: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Au fost acordate 12 premii I, 16 premii II, 14 premii III și 54 de mențiuni.

„Felicitări organizatorilor, colegilor mei, felicitări elevilor care au concurat, felicitări profesorilor care s-au implicat în acest eveniment. Organizarea unui asemenea concurs înseamnă foarte multă muncă și faptul că acum suntem la a XII-a ediție, este o dovadă că an de an munca lor a fost exemplară și au reușit să păstreze acest  eveniment de tradiție” a punctat rectorul UAV, Ramona Lile.

„Mulțumim celor 40 de profesori de matematică implicați în acest eveniment și sperăm că la anul viitor să rămână, în continuare, alături de noi mai ales că ne propunem să-i cooptăm în concurs și pe elevii de clasa a IX-a și a X-a, nu doar pe cei din  clasa a XI-a și a XII-a, cum a fost până acum. Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Arad pentru sprijinul pe care ni l-au acordat anul aceste precum și la toate celelalte 11 ediții” a precizat prorectorul UAV, Codruța Stoica.

„Ne-a bucurat interesul elevilor, implicarea profesorilor din preuniversitar, susținerea din partea conducerii UAV, precum și din partea sponsorilor. Îi invităm pe toți elevii participanți să-și continue studiile la  Facultatea de Științe Exacte din cadrul UAV” a punctat decanul facultății Marius Tomescu.