Am urmărit la televizor, la finalul meciului, declarația antrenorului Balint.
De la început doresc să subliniez repulsia mea, ca fost om de fotbal, față de ace
astă regulă a declarațiilor impuse de televiziuni , imediat la finalul meciurilor. De ce?. Pentru că s-au format aceleași șabloane de motivări , de ” ne vom mobiliza pentru meciul următor” , de ” trebuie să ținem capul sus ” etc. Auzim aceste șabloane nu numai în declarațiile lui Balint . Au devenit plictisitoare. Doar la câțiva antrenori sau reprezentanți ai cluburilor mai găsim câte ceva mai interesant: Dan Petrescu, Marius Șumudică, Gigi Becali, în rest …
Revenind la meciul UTA- Sepsi, după meci Balint, antrenorul UTA-ei a declarat , pe bună dreptate că în urma prestației de ieri, trebuie să ”ținem ( el și jucătorii), capul în pământ ”, iar după câteva fraze de ” bla, bla,bla” Balint revine și spune că ” trebuie să ținem capul sus”.
Ciudat. Pentru a ține capul în pământ au fost motive și chiar și condiții propice oferite de porțiunile mlăștinoase ale terenului, dar pentru a ține capul sus nu aveau acest drept decât 2-3 jucători care au evoluat vineri, Otele, Benga și Rares Pop…poate si Batha, deși acesta din urmă nu a jucat pe postul obișnuit al lui.
În rest , în echipa arădeană a fost haos. Keseru vine în careul propriu și face ce nu ar trebui să facă, Postolachi, tot vârf , același consum de energie bezmetical și fără rost pe tot parcursul jocului, nu mai amintesc de gestul lui Abeid care a uitat că există , mai nou, și VAR. De asemenea Iacob a demonstrat încă odată că este un portar prea mic pentru o poartă de 7,32 m, iar sărmanul Cibi ….
Singura scuză a antrenorului Gyuszi Balint rămâne absența masivă din lotul echipei a unor jucători mai experimentați și mai ”pe post”, dar tot o scuză ar fi și prestația controlată, precisă și lucidă a echipei adverse, care a jucat impecabil chiar dacă starea terenului a fost pe limba tuturor contestarilor acestui meci.
Concluzia ar fi că UTA are nevoie de un lot de jucători care să știe să joace și pe un teren ” masă de biliard ”, dar și pe unul care arată de parcă s-a făcut văiugă.
Sepsi a demonstrat acest lucru.
Ioan HAMZA