Astăzi am primit reprezentanții bisericii ” Nașterea Maicii Domnului” din Gai-Arad cu crucea. O datină respectată atât de ortodocșii din țară , dar și de catolici.
Preotul paroh Caius Cuțaru a preluat nu de multă vreme ștafeta sfântă de la tatăl său, Nicandru.
După ritualul obișnuit la asemenea ” vizite” și după întrebările obișnuite privind sănătatea mea , vâzându-mi cârja sub braț, întrebarea ” cheie ” vine brusc:
– Ce credeți, scapă UTA?
Am rămas perplex și fără să mai apuc să pun eu întrebări, răspund și eu la fel de brusc:
– Da.
Îmi revin puțin și-l întreb dacă îi place fotbalul.
– Ohooo…cum nu? Am și abonament la tribuna a II-a. Dar pe ce vă bazați când afirmați cu hotărâre că UTA va scăpa de la retrogradare?
– Caius ( că părinte îi spun doar în cazurile protocolare), tu nu transmiți speranțe creștinilor care vin la predicile oficiate de tine? Cronicile și articolele scrise de mine sunt ” predicile” ținute de mine în biserica mea ” Sportul”. Sunt speranțele transmise de mine celor care refuză să mai creadă în posibilitatea UTA-ei de a trăi în Liga întâi. Sunt avertismente trimise către ” păcătoșii” ce încearcă să murdărească această frumoasă echipă în momentele ei de cumpănă.
Ajută-mă și tu în rugăciunile tale ca Dumnezeu să îmbuneze sufletele celor care doresc răul UTA-ei și să insufle credință jucătorilor care vor evolua în returul acestui campionat.
Caius și-a trecut mâna prin barba–i tot mai mare , s-a uitat lung la mine și mi-a șoptit când am sărutat crucea:
Haide UTA !
Ioan HAMZA