Universitatea  „Aurel Vlaicu” din Arad va conferi titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA, domnului prof.univ.dr. OVIDIU PREDESCU, teoretician și practician de marcă al Dreptului în România.

Ceremonia de decernare a titlului va avea loc vineri, 17 martie, de la orele11.00 în Sala Senatului (clădirea UAV situată pe Bd.Revoluției nr. 77).

„Este o onoare să-l primim în comunitatea academică a universității noastre pe distinsul Profesor Ovidiu Predescu, un model de integritate și profesionalism. Domnia sa și-a adus contribuția la dezvoltarea științelor juridice, a avut un rol definitoriu în formarea profesioniștilor dreptului românesc fiind una dintre cele mai avizate voci în domeniul juridic. ” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Din comisia de Laudatio, condusă de președintele Senatului UAV, prof.univ.dr Radu Ioan, fac parte: prof.univ.dr. Ciucă Liviu-Bogdan, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, președintele Academiei de Științe Juridice din România; prof.univ.dr. Duțu Mircea, Universitatea Ecologică din București, director al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” din cadrul Academiei Române; prof.univ.dr.habil. Duvac Constantin, Universitatea Româno-Americană din București, președintele Asociației Române de Științe Penale și prof.univ.dr. habil. Iancu Elena-Ana, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, președintele Secției 3- Metodologia investigării infracțiunilor din cadrul Asociației Române de Criminalistică.